Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 7.10 .2015 do 20.10 .2015


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Opečené knedlíky s pečeným husím masem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: 3000 g Husa Sůl kamenná 30 g Kmín celý 2 g Šťáva: Výpek u husy Mouka hladká (závisí na množství výpeku) 750 g 1 g 19,43 Kč 0,01 Kč 1000 g 450 g 30 g 20 g 8,90 Kč 3,78 Kč 1,12 Kč 0,09 Kč 70 g 120 g 7,06 Kč 3,35 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 3h • Příprava masa (cca 120 minut): Nejdříve zkontrolujeme, zda je husa dobře očištěná, a omyjeme ji. Poté ji osolíme, okmínujeme a vložíme do gastronádoby. Mírně ji podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a pečeme v konvektomatu (troubě) na 165 °C. Během pečení husu podléváme vodou a přeléváme výpekem. Tam, kde má husa nejvíce uložené sádlo, ji vidličkou propícháme, aby se lépe vypékalo. Přebytečné sádlo odebíráme. Jakmile je husa měkká, odstraníme poklici, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopékáme, 150 g 6,08 Kč dokud není kůže na huse zlatavá a křupavá. 500 g 50,40 Kč • Příprava šťávy (cca 25 minut): Pečenou husu vyjmeme do čisté gastronádoby, výpek slijeme do pán15 g 5,99 Kč ve, vyrestujeme ho na tuk, snížíme příkon tepla, zaprášíme moukou, orestujeme ji do tmavě zlaté barvy, zalijeme vývarem, rozšleháme metlou a prováříme asi 15 minut. Poté šťávu přecedíme a dochutíme solí. Husu vykosťujeme po vychladnutí. Upečené maso z husy prsty rozdělíme na větší kusy, které při Cena za jednu porci** : servírování rozpékáme pod grilem dokřupava a do prohřátí masa. • Příprava zelí (20 minut): Kysané zelí ochutnáme, a je-li příliš kyselé, propláchneme jej a překrájíme, aby nebylo příliš dlouhé. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a na sádle ji orestujeme do sklovata. Přidáme překrájené zelí, trochu ho podlijeme vodou, ochutíme solí, kmínem, cukrem a krátce podusíme. • Příprava kynutého houskového knedlíku (90 minut): Příprava kvásku (cca 10 minut): Z mouky, droždí, vlažného mléka a špetky cukru vymícháme kvásek. Ten ponecháme na mírném teple vykynout. Příprava těsta (cca 45 minut): Hrubou mouku smícháme spolu se solí, vytvoříme uprostřed důlek a do něj přidáme vejce, kvásek a postupně začneme přilévat vlažné mléko. Zapracujeme všechnu tekutinu, a vypracujeme tak vláčné těsto, do kterého přidáme nakrájené a opečené kostičky žemle. Těsto necháme vykynout. Pak je naporcujeme na cca 0,5 kg bochánky a znovu je necháme vykynout přikryté utěrkou, aby těsto neoschlo. Poté, co bochánky nakynou, z nich vyválíme knedlíky. Vaření knedlíků (cca 35 minut): Knedlíky klademe na děrovanou gastro nádobu (lehce maštěnou) a necháme vykynout v konvektomatu, na program vaření v páře při 37 °C cca 10 minut. Poté přepneme na 99 °C a vaříme knedlíky v páře cca 22 minut. Po uvaření knedlíky pomastíme máslem či sádlem, aby neoschly, a necháme vychladnout. Knedlíky vařené v páře nemusíme na rozdíl od knedlíků vařených ve vodě propichovat. • Příprava pokrmu (cca 10 minut): Vychladlé knedlíky opečeme v pánvi na másle z obou stran dokřupava, poté každý plátek překrojíme na 6 dílů a smícháme s porcí kysaného zelí a rozpečeným husím masem (nemícháme, jen lehce suroviny prohodíme, aby se propojily). • Servírování: Teplou směs servírujeme na střed talíře, podlijeme šťávou a posypeme čerstvou, nadrobno nakrájenou pažitkou. 1000 g 100 g 23,90 Kč 1,99 Kč 34,22 Kč – SPECIÁLNÍ TŘÍDĚNÍ PRO POTŘEBY GASTRO ZÁKAZNÍKŮ – VYSOKÝ STUPEŇ ODOLNOSTI DÍKY VYSOKÉ KVALITĚ SLUPKY – VHODNÁ K DLOUHODOBĚJŠÍMU SKLADOVÁNÍ – VÝRAZNÁ „CIBULOVÁ“ BARVA, CHUŤ I AROMA MRAŽENÉ Husa 69,9080,39* s droby, původ: Maďarsko bal.: karton/ks cena za 1 kg při koupi kartonu 7,608,74* Mouka hrubá bal.: 5 kg cena za 1 kg 19,9022,89* Cibule kuchyňská velká „Grano“ vel.: příčný průměr 80+ mm původ: Španělsko bal.: síť 10 kg, cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Vývar drůbeží, vlastní výroba Sůl kamenná Knedlíky: Mouka hrubá Mléko 1,5 % Droždí čerstvé Sůl kamenná Žemle: Máslo 82 % Žemle Zelí: Horeca Select Kysané zelí Horeca Select Cibule žlutá Horeca Select Sádlo vepřové, škvařené Máslo na opékání knedlíků Horeca Select Pažitka čerstvá 209,70 Kč 0,13 Kč 0,28 Kč 15 cF1522_01-16.indd 15 23.9.15 19:41