Aktuálníletáky.cz   

Aktuální akční­ leták Kaufland + příští týden : Zabezpečení domu, autopříslušenství

Platnost od 8.10 .2015 do 14.10 .2015


Zabezpečení domu, autopříslušenství - strana 3



















































     

Zabezpečení domu, autopříslušenství - strana 3

naší země! Aby brambory zůstaly čerstvé i po sklizni a uchovaly si všechny důležité látky, naši Bramborové placky se sádlem partneři při skladování dodržují osvědčené pravidlo: chladné, vzdušné a tmavé prostředí. Jen tak zůstane po dlouhou dobu zachována plná chuť brambor. Potřebujeme (4 porce): A to i u Vás doma! • 750 g brambor • 200 g polohrubé mouky • 3 lžíce sádla • sůl Postup: Brambory ve slupce uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Hotové jsou za 20 až 25 minut. Ihned je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Na sporáku si připravíme těžkou litinovou pánev nebo plotnu, kterou postupně rozpálíme. Studené brambory nastrouháme na struhadle nebo je protlačíme skrze lis na brambory. Vmícháme mouku a sůl podle chuti. Množství mouky upravíme tak, abychom získali nelepivé těsto, které lze vyválet. U každého typu brambor je konečné množství mouky jiné. Pracujeme rychle, protože bramborové těsto rychle řídne a nutilo by nás tak přidávat další mouku. Těsto si vyválíme do jedné delší šišky, kterou krájíme na plátky. Plátky si na pomoučeném vále vyvalujeme na tenké placky, které ihned pečeme na rozpálené plotně. Hotové placky pomažeme teplým sádlem, vrstvíme je na sebe a do doby podávání je udržujeme zakryté. Tip: Bramborové placky se sádlem jsou výborné jako příloha k pečení. Skvělé jsou i nasladko v kombinaci se švestkovými povidly. Brambory si můžeme připravit den předem a upéct je ve slupce v tenké vrstvě na plechu. Na druhý den se s nimi lépe pracuje a placky nebudou potřebovat tolik mouky. Velká online kuchařka Více českých receptů najdete na: FOTOSTORYP www.kaufland.cz/ ceskakuchyne