Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Zvěřina

Platnost od 21.10 .2015 do 17.11 .2015


Zvěřina - strana 16



















































     

Zvěřina - strana 16

Ryby TERINA Z UZENÉHO LOSOSA (6 PORCÍ) 100 g uzeného filé ze pstruha 1 svazek kopru 4 listy želatiny 400 g uzeného lososa 3 polévkové lžíce crème fraîche 50 ml rybího vývaru 2 cl pastisu 1 svazek petržele 1 citron sůl pepř 1 2 3 4 Filety ze pstruha nakrájíme na malé proužky a posypeme je trochou kopru (1). Želatinu změkčíme ve studené vodě (2). Uzeného lososa přelijeme 3 polévkovými lžícemi crème fraîche, posypeme 1 lžící nasekaného kopru a  rozetřeme (3). Ochutíme trochou soli a pepře. Změklou želatinu zahříváme společně s rybím vývarem a pastisem, dokud se nerozpustí. Pak ji za stálého míchání přidáme k lososové směsi a vše velmi dobře promícháme. Lososovou směs rovnoměrně rozprostřeme na kousek fólie a do jejího středu položíme filé ze pstruha (4). 5 6 7 8 Pokrm opatrně zavineme, konce fólie zatočíme jako bonbon (5), celou ruličku zabalíme do hliníkové fólie a vložíme na 5 hodin do chladničky. Vychladlou terinu vyjmeme z obou fólií a obalíme ve směsi jemně nakrájené petržele s citronovou kůrou (6–7). Nakrájíme na plátky (8) a podáváme s čerstvou zeleninou, například jako předkrm. 16 cE1523_01-24.indb 16 WWW.EPIKURE.CZ 10/6/15 11:49 AM