Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Zvěřina

Platnost od 21.10 .2015 do 17.11 .2015


Zvěřina - strana 5



















































     

Zvěřina - strana 5

SRNEC Lovecká sezona Srnec: 16. 5. – 30. 9. Srna, srnče: 1. 9. – 31. 12. Kulinární využití: Srnčí maso patří k  nejoblíbenějším druhům zvěřiny a  doporučuje se lidem, kteří se s  ní teprve seznamují. Je zbarvené do červenohněda a  má jemnou chuť i  strukturu. Obsahuje málo tuku, což je zapotřebí zohlednit při kuchyňské úpravě, aby se předešlo vysušení. Oblíbený srnčí hřbet lze péct vcelku nebo naporcovat a rychle opéct v podobě medailonků. Nakrájený na velmi tenké plátky a  krátce opečený se podává také jako carpaccio. K  pečení i  pro přípravu minutek se hodí kýta. Na guláše a nejrůznější dušené směsi je ideální plec. Rozkrojená na plát se uplatní při přípravě rolády. V DOBRÉ SPOLEČNOSTI K  výrazné chuti zvěřiny dobře ladí nejrůznější druhy zeleniny. Nejčastěji se používá osvědčená kombinace mrkve, celeru, petržele a  cibule, vybrat můžete i  méně obvyklé druhy, například dýni (do nádivky nebo jako přílohu). Dokonalé souznění nabízí zvěřina s ovocem – od tradičních brusinek přes jablka a  hrušky až po švestky či rybíz. Použít je lze do nádivky nebo jako doplněk k masu ve formě kompotu či zavařeniny. Ideální pár tvoří s  vínem, častěji se používá červené, ale bát se nemusíte ani bílých odrůd. Víno poslouží nejen jako nápoj během konzumace, je i vhodnou ingrediencí do omáček a hodí se také k podlévání pečeně. MRAŽENÉ MRAŽENÉ Srnčí kýta Srnčí plec • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 356,00 409, 259,00 297, 40* MRAŽENÉ ÚHLEDNÉ MEDAILONKY Vykostěný hřbet nakrájíme na zhruba dvoucentimetrové medailonky. Posypeme je čerstvě mletým pepřem a  po obvodu obalíme prorostlou slaninou, pod niž vložíme čerstvou bylinku podle chuti – například bobkový list, rozmarýn či tymián. Slaninu upevníme provázkem, který ji těsně spojí s masem a zároveň udrží jeho tvar. MRAŽENÉ Srnčí guláš Srnčí hřbet bez kosti • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 175,00 201, 599,00 688, 25* 85* Vážení zákazníci, sledujte také nabídku chlazené zvěřiny v našem meatroomu! fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1523_01-24.indb 5 85* archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Srnec obecný je v Evropě nejhojněji rozšířeným druhem z čeledi jelenovitých. Vyskytuje se téměř po celém kontinentu nejen v lese, ale také na volných pastvinách, v zemědělských oblastech i na okrajích měst. Žije samotářsky nebo v malých rodinných tlupách, větší stáda se formují obvykle jen během zimy. Díky absenci přirozených nepřátel se jeho stavy v  posledních letech značně zvýšily. Většina srnčího masa na zdejším trhu pochází z tuzemských revírů. tw i tte r. c o m / m a k ro cr 5 10/7/15 1:51 PM