Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Zvěřina

Platnost od 21.10 .2015 do 17.11 .2015


Zvěřina - strana 6



















































     

Zvěřina - strana 6

Ma so DANĚK Lovecká sezona 16. 8. – 31. 12. Daněk evropský patří mezi nejstarší druhy divoké zvěře – ve střední a jižní Evropě se vyskytoval již před poslední dobou ledovou. Až do 19. století byli daňci chováni pouze v  oborách (např. Hluboká, Lány, Opočno, Veltrusy) a  poté byli vypuštěni do přírody. Volně žijící stáda obývají řidší smíšené lesy a pastviny. Přizpůsobiví daňci jsou zvyklí žít ve velkých stádech, jsou tedy ideální pro farmový chov, z  nějž v  současné době pochází většina daňčího masa na trhu. Maso i vnitřnosti itř tř ti ze zvěřiny jsou oblíbenými ingrediencemi do paštik a  terin. Více o jejich přípravě si můžete přečíst na straně 10. MRAŽENÉ MRAŽENÉ Daňčí kýta bez kosti Daňčí plec • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 199,00 228, 85* 265,00 304, 75* Kulinární využití: Daňčí jemně vláknité maso se vyznačuje červenohnědou barvou. Oproti srnčímu obsahuje více tuku – díky tomu je velmi šťavnaté a má o něco výraznější chuť. K nejoblíbenějším pokrmům patří daňčí guláš z boku nebo pleci. K minutkové úpravě se hodí kýta, která se rovněž dá upéct vcelku, delikátní minutky si lze dopřát také z daňčího hřbetu. MRAŽENÉ MRAŽENÉ Daňčí guláš • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 149,00 171, Daňčí hřbet bez kosti • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 35* 499,00 573, 85* MUFLON Lovecká sezona 1. 8. – 31. 12. Mufloni se před několika tisíciletími dostali z Přední Asie na Korsiku a Sardinii a poté do dalších částí Evropy. Jsou jedinými zástupci divoce žijících ovcí s  mohutnými, šnekovitě stočenými rohy zvanými toulce. Žijí ve skalách a na kamenitých půdách, kde si mohou obrušovat kopýtka. Živí se zejména trávou a  listím. Dorůstají maximálně 80 cm v  kohoutku a hmotnost se dle věku a pohlaví pohybuje mezi 12–50 kg. Kulinární využití: Na českých talířích se mimořádně chutné mufloní maso zatím téměř neobjevuje. Velmi křehké a  šťavnaté maso poskytují zejména mladé kusy, lze ho zpracovat na všechny způsoby včetně steaků. Maso ze starších muflonů je před přípravou vhodné naložit do marinády – bude křehčí, šťavnatější a postačí mu kratší doba tepelné úpravy. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH MRAŽENÉ DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB MRAŽENÉ cE1523_01-24.indb 6 MRAŽENÉ DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB Mufloní kýta bez kosti Mufloní plec Mufloní guláš • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 259,00 297, 199,00 228, 145,00 166, 85* 6 DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB 85* 75* WWW.EPIKURE.CZ 10/7/15 1:51 PM