Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Zvěřina

Platnost od 21.10 .2015 do 17.11 .2015


Zvěřina - strana 7



















































     

Zvěřina - strana 7

PRASE DIVOKÉ KANČÍ HŘBET S ČOKOLÁDOVOU OMÁČKOU A TŘEŠNĚMI (6 PORCÍ) Divoká prasata patřila k  důležitým zdrojům obživy již v mladší době kamenné. Původně byla rozšířena v Evropě, Asii a severní Africe. Tlupy tvořené jednou i více bachyněmi s mláďaty obývají převážně listnaté a  lužní lesy. Ryjí v  zemi a  hledají kořínky, červy, plže, ale živí se i  zemědělskými plodinami. Kňouři žijí spíše samostatně. Přestože divoká prasata byla na českém území v 18. století téměř vyhubena, jejich počet poslední dobou neustále vzrůstá. Kulinární využití: Výrazné, tmavočervené a  šťavnaté kančí maso lze v  kuchyni zpracovat podobně jako vepřové, pokrm však bude obsahovat méně tuku a  dodá tělu více živin. Na pečení vcelku se dobře hodí kýta a krkovice, které se připravují i jako minutky. K dušení a do gulášů se nejčastěji využívá plec, případně bok. MRAŽENÉ 1200 g kančího hřbetu 3 snítky rozmarýnu 2 stroužky česneku sůl, pepř olej Na třešně 3 polévkové lžíce cukru 500 ml portského vína 50 ml červeného vinného octa 3 bobkové listy 300 g čerstvých třešní (mohou být i mražené či kompotované) Na omáčku 3 cibule 200 g zeleninové směsi (mrkev, celer, pórek) 1 polévková lžíce cukru 1 čajová lžička rajčatového pyré 300 ml červeného vína 1500 ml tmavého masového vývaru (ideálně telecího) 1 bobkový list 2 hřebíčky 1 čajová lžička celého pepře 50 g hořké čokolády 75 g studeného másla Maso opečeme ze všech stran na pánvi na troše oleje. Lehce opepříme a  pokryjeme rozmarýnem a  utřeným česnekem. Pokapeme olejem a  pečeme v troubě při teplotě 85 °C přibližně 35 minut (v jádru 65–70 °C). Cukr rozpustíme na pánvi, necháme zkaramelizovat a zalijeme portským. Přidáme ocet a  bobkový list a  zredukujeme do sirupovité konzistence. Vypeckované třešně přepůlíme a vmícháme do směsi. Přivedeme k varu, stáhneme z ohně a necháme chvíli odstát. Cibuli a zeleninu nakrájíme na kousky o velikosti vlašského ořechu a vše orestujeme na troše oleje. Přidáme cukr a rajčatové pyré a necháme zkaramelizovat. Poté přilijeme červené víno a  vývar, vsypeme koření a  směs zredukujeme do husté až sirupovité konzistence. Stáhneme z ohně, propasírujeme, podle potřeby omáčku znovu ohřejeme a přidáme čokoládu. Na závěr zašleháme studené máslo. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Lovecká sezona Kňour a bachyně: 1. 8. – 31. 12. Sele a  lončák (mládě ve věku 5–24 měsíců): 1. 1. – 31. 12. MRAŽENÉ Divočák guláš Divočák kýta bez kosti • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 146,00 167, 229,00 263, 90* 35* MRAŽENÉ ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Divočák svíčková MRAŽENÉ Divočák plec • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 379,00 435, 85* 195,00 224, 25* Vážení zákazníci, sledujte také nabídku chlazené zvěřiny v našem meatroomu! fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1523_02-09.indd 7 tw i tte r. c o m / m a k ro cr 7 10/7/15 4:49 PM