Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 21.10 .2015 do 3.11 .2015


Čerstvé potraviny - strana 14



















































     

Čerstvé potraviny - strana 14

Pečená husa s knedlíky, vejci a červenou řepou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 3500 g 20 g 1 g 255,15 Kč 0,09 Kč 0,14 Kč 750 g 1 g 40 g 19,43 Kč 0,01 Kč 0,40 Kč 1000 g 450 g 30 g 20 g 50 g 9,98 Kč 3,69 Kč 1,20 Kč 0,09 Kč 2,45 Kč 70 g 120 g 7,98 Kč 3,35 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 3,5 h • Příprava masa (cca 120 minut): Nejdříve zkontrolujeme, zda je husa dobře očištěná, omyjeme ji. Poté husu osolíme, okmínujeme a vložíme do gastronádoby. Mírně ji podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a pečeme v konvektomatu (troubě) na 165 °C cca 90 minut. Během pečení husu podléváme vodou Vejce a přeléváme výpekem. Přebytečné sádlo odebíráme. Jakmile je husa měkká, odstraníme poklici, zvýšíHoreca Select Pažitka čerstvá me teplotu na 200 °C a dopékáme, dokud není kůže na huse zlatavá a křupavá. Pečenou husu vyjmeme do čisté gastronádoby. Husu porcujeme a částečně vykosťujeme po vychladnutí. Na porci vždy dáváme Sůl kamenná 2 řezy z prsou a stehno. Při servírování maso rozpékáme pod grilem dokřupava a do prohřátí masa. Pečená řepa: • Příprava šťávy (cca 15 minut): Výpek z husy slijeme do pánve, vyrestujeme ho na tuk, snížíme příkon tepla, Řepa červená 500 g 5,45 Kč zaprášíme moukou, orestujeme ji do tmavě zlaté barvy, zalijeme vývarem, rozšleháme metlou a prováříme asi Olej olivový extra panenský 50 g 8,20 Kč 15 minut. Poté šťávu přecedíme a dochutíme solí. Šťáva je zlatavě hnědá, lesklá a mírně zahuštěná. • Příprava kynutého houskového knedlíku (90 minut): Příprava kvásku (cca 10 minut): Z mouSůl kamenná 10 g 0,04 Kč ky, droždí, vlažného mléka a špetky cukru vymícháme kvásek. Ten ponecháme na mírném teple vykyHořčičné semínko 0,5 g 0,06 Kč nout. Příprava těsta (cca 45 minut): Hrubou mouku smícháme spolu se solí, vytvoříme uprostřed Ocet vinný, červený 30 g 0,84 Kč důlek a do něj přidáme vejce, kvásek a postupně začneme přilévat vlažné mléko. Zapracujeme všechnu tekutinu, a vypracujeme tak vláčné těsto, do kterého přidáme nakrájené a opečené kostičky žemle. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Cena za jednu porci : Těsto necháme vykynout. Pak je naporcujeme na cca 0,5 kg bochánky a znovu je necháme vykynout přikryté pod utěrkou, aby těsto neoschlo. Poté, co bochánky nakynou, z nich vyválíme knedlíky. Vaření knedlíků (cca 35 minut): Knedlíky klademe do děrované gastronádoby (lehce maštěné) a necháme vykynout v konvektomatu, na program vaření v páře při 37 °C cca 10 minut. Poté přepneme na 99 °C a vaříme knedlíky v páře cca 22 minut. Po uvaření knedlíky pomastíme máslem či sádlem, aby neoschly, a necháme vychladnout. Knedlíky vařené v páře nemusíme na rozdíl od knedlíků vařených ve vodě propichovat. • Příprava pokrmu (cca 10 minut): Vyklepnuté vejce v misce pečlivě rozmícháme na vaječnou melanž. Vychladlé knedlíky opečeme v pánvi na 3/4 másla z obou stran dokřupava, poté každý plátek překrojíme na 6 dílů. Na pánvi připravíme ze zbylého másla, vajec a soli řídká míchaná vejce, která lehce smícháme s opečenými knedlíky. Při servírování je doplníme čerstvě nakrájenou pažitkou. • Příprava řepy (cca 65 minut): Oloupanou řepu promícháme s kořením a olivovým olejem. Přikrytou alobalem pečeme v troubě na 180 °C úplně doměkka. Poté ji nakrájíme na výseče, vložíme do misky a ochutíme vinným octem. • Servírování: Na levou stranu talíře servírujeme teplé opečené knedlíky s vejci doplněné nakrájenou pažitkou, na pravou stranu položíme rozpečené husí stehno a řezy z prsou. Na střed aranžujeme ochucené výseče pečené červené řepy. 500 g 500 g 20 g 2 g 57,00 Kč 24,50 Kč 9,98 Kč 0,01 Kč 41,00 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH MRAŽENÉ Husa 90 72, 83,84* s droby původ: Maďarsko bal.: karton/ks cena za 1 kg při koupi kartonu 3,604,14* Sůl kamenná bal.: 12× 1 kg cena za 1 kg 9,9011,39* Řepa červená bal.: síť 5 kg cena za 1 kg 14 cF1523_01-16.indd 14 7.10.15 15:25 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i Husa: Husa Sůl kamenná Kmín celý Šťáva: Výpek z husy Vývar drůbeží, vlastní výroba Sůl kamenná Mouka hladká Knedlíky: Mouka hrubá Mléko 1,5 % Droždí čerstvé Sůl kamenná Vejce Žemle: Máslo 82 % Žemle Dohotovení: Máslo 82 % (na opékání knedlíků) středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Název položky