Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 21.10 .2015 do 3.11 .2015


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Pečená zvěřinová sekanina s jáhlovou kaší Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Sekanina: Divočák – ořez z kýty Srnčí – ořez z kýty Daněk – ořez z kýty Voda (na prátování) Horeca Select Sádlo vepřové, škvařené Slanina bez kůže Vejce Horeca Select Rozmarýn čerstvý Sůl kamenná Horeca Select Pepř černý, celý Šťáva: Výpek ze sekaniny Zvěřinový vývar, vlastní výroba Mouka hladká Sůl kamenná Jáhlová kaše: Jáhly Sůl kamenná Máslo 82 % Mléko 1,5 % Marinovaná zelenina: Celer bulva Mrkev Cibulka lahůdková Feferonka červená Nálev: Horeca Select Nové koření Horeca Select Pepř černý, celý Horeca Select Bobkový list Sůl kamenná Aro Ocet kvasný Voda Aro Cukr krupice Doplněk: Horeca Select Petržel listová 300 g 300 g 300 g 250 g 68,70 Kč 106,80 Kč 79,50 Kč 300 g 12,15 Kč 150 g 50 g 15 g 20 g 0,02 g 8,70 Kč 2,45 Kč 6,89 Kč 0,09 Kč 0,01 Kč 200 g 500 g 70 g 5 g 28,95 Kč 0,70 Kč 0,02 Kč 1000 g 20 g 150 g 1000 g 45,80 Kč 0,09 Kč 17,10 Kč 8,20 Kč 300 g 300 g 300 g 20 g 6,27 Kč 2,97 Kč 19,80 Kč 4,38 Kč 1 g 2 g 0,5 g 20 g 100 g 300 g 50 g 0,29 Kč 0,78 Kč 0,62 Kč 0,09 Kč 0,59 Kč 10 g 1,99 Kč Cena za jednu porci** : 0,95 Kč 42,49 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 5h • Příprava masa (cca 15 minut): Odblaněné a na kousky nakrájené maso semeleme v masovém mlýnku. • Příprava masové směsi (cca 75 minut): Do prátu přidáme vepřové sádlo, vejce, překrájený čerstvý rozmarýn a mícháme asi 10 minut. Malou část směsi opečeme na pánvi, ochutnáme, dle potřeby dochutíme a směs necháme asi 1 hodinu odležet v lednici. • Tvarování a pečení sekaniny (cca 60 minut): Ochucenou míšeninu přeložíme do tukem vymaštěné gastronádoby a kartou upravíme tak, aby byla všude stejně vysoká vrstva (5 cm). Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 10 minut, poté teplotu snížíme a pečeme asi 40 minut. Sekanina musí být propečená, na povrchu dozlatova. Po upečení necháme sekaninu zchladnout, nakrájíme na porce a při servírování regenerujeme. • Příprava šťávy (cca 15 minut): Výpek ze sekaniny slijeme do kastrůlku a vyrestujeme na tuk. Následně ho zaprášíme hladkou moukou, zmírníme příkon tepla a vše orestujeme dozlatova. Poté přidáme vývar, metlou rozšleháme a vaříme asi 15 minut. Následně dochutíme solí a přecedíme přes jemný cedník. • Příprava jáhlové kaše (cca 30 minut): Jáhly přebereme, několikrát propláchneme ve vroucí vodě, poté zalijeme mlékem ochuceným solí a uvaříme doměkka. Následně vložíme uvařené jáhly do mixéru a umixujeme hladké pyré, do kterého nakonec vmícháme kostičky vychlazeného másla. Jáhlovou kaši tak krásně zjemníme a dodáme jí lahodnou chuť. Kaši přeložíme do gastronádoby a při servírování ji regenerujeme. • Příprava zeleniny a nálevu na zeleninu (cca 240 minut): V kastrůlku svaříme vodu s cukrem, solí, octem a kořením. Kořenovou zeleninu očistíme a uvaříme na skus. Lahůdkovou cibulku očistíme a odkrojíme zelenou část. Feferonku omyjeme. Nálev rozdělíme na dvě části. Do jedné části horkého nálevu naložíme uvařený celer s mrkví, do druhé naložíme spařené cibulky s feferonkou. Suroviny s nálevem necháme vychladnout a dáme je odležet do chladničky na 4 hodiny. • Servírování: Na levou stranu teplého talíře lžící servírujeme jáhlovou kaši, k pravé straně aranžujeme naloženou zeleninu a řezy sekaniny, které podlijeme šťávou. Zbývající šťávu servírujeme v omáčníku. Pokrm doplníme snítkou listové petržele. MRAŽENÉ Divočák kýta bez kosti 229,00263,35* původ: Česká republika – lovená zvěř vakuově baleno cena za 1 kg 19,4022,31* Jáhly bal.: 6× 500 g cena za 500 g 5,205,98* Ocet bal.: 8× 1 l cena za 1 l archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Název položky 15 cF1523_01-16.indd 15 7.10.15 16:21