Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 21.10 .2015 do 3.11 .2015


Čerstvé potraviny - strana 5



















































     

Čerstvé potraviny - strana 5

JEDNOTLIVÉ ČÁSTI TUŇÁKA A JEJICH VYUŽITÍ Tuňák je často pokládán za reprezentativní rybu na sushi, sashimi. Hraje ústřední roli v japonských seafood kuchyních, ale stále více se s ním setkáváme i v našich restauracích. Pokud se řekne tuňák, stejně jako u jakéhokoli jiného druhu zvířete, nejde pouze o jeden homogenní kus masa. Různé části se výrazně liší různými texturami i chutěmi. Sekami Senaka Seshimo Akami Horní zádová část tuňáka používaná na sashimi a chutoro, najdete ji ve většině sushi restaurací. Jde o velmi chutnou, středně tučnou část. Středová zádová část používána především pro sashimi a chutoro sushi. Můžete ji najít v každé sushi restauraci a na rybích tržnicích. Jedná se o středně tučnou část a v sushi restauracích zpravidla není tak drahá. Nižší zádová část, jejíž charakteristika je podobná jako u senaky. Používá se především pro sashimi a chutoro sushi. Středová, méně tučná část tuňáka. Můžete ji často najít v sushi restauracích a rybích trzích. Používá se ve většině sushi, sashimi pokrmech a sushi setech. Noten Horní část hlavy používaná v polévkách, donburi a také na grilu. Je možné ji nalézt ve specializovaných rybích restauracích. O-Teru Ocasní část tuňáka, u nás se téměř nevyskytuje, snad pouze v japonských restauracích, kde servírují rybí speciality. Hohoniku Lícní část, nejvíce vhodná pro Nabe Meals. Tuto část je velmi obtížné sehnat. Nabe pokrmy jsou velmi chutné. Kama/Kama Toru Krční části používané na sushi a donburi. Můžete je najít v rybích restauracích. Jedná se o velmi chutné části. Harakami Horní břišní část používána také na sashimi a chutoro. Její charakteristika je podobná jako u harashimo. Čím tučnější část, tím dražší. Treska tmavá filet Harashimo Haranaka Nižší břišní část používaná pro sashimi, otoro a chutoro. Je velmi chutná a může být poměrně drahá vzhledem k vysoké tučnosti. Středová, velmi chutná břišní část tuňáka, používaná jak na sashimi, tak chutoro. NEJVYŠŠÍ KVALITA TUŇÁKA ZE ZÁDOVÉ PARTIE! lat.: Thunnus albacares vel.: 0,8–2+ kg/ks původ: Maledivy, lov cena za 1 kg lat.: Pollachius virens vel.: 200–600 g/ks původ: Dánsko, lov cena za 1 kg 899,00 00 169, 1 033,85* 194,35* Pstruh duhový kuchaný lat.: Oncorhynchus mykiss vel.: 200–350+ g/ks původ: Česká republika, Itálie, Rakousko, chov cena za 1 kg Tuňák žlutoploutvý filet sashimi star – OBJEVTE CHUŤ ÚSTŘIC Z RŮZNÝCH OBLASTÍ, KAŽDÝ SI MŮŽE NAJÍT TU SVOU – V BALENÍ SE NACHÁZEJÍ 4 ÚSTŘICE ZE 4 RŮZNÝCH OBLASTÍ, KAŽDÝ BOX OBSAHUJE 1 NŮŽ NA OTEVÍRÁNÍ LASTUR 139,00 159,85* Kalmar tichomořský tuby lat.: Loligo duvauceli vel.: 4–7 ks/kg původ: USA, lov cena za 1 kg 00 219, 5 cF1523_01-16.indd 5 251,85* Ústřice velká Discovery box lat.: Crassostrea gigas vel.: N°3 původ: Francie, chov bal.: 12 ks, cena za 1 kg 00 399, 458,85* archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH – MAJÍ TUŽŠÍ NÁSLÁDLÉ BÍLÉ MASO, KE KTERÉMU SE PERFEKTNĚ HODÍ STŘEDOMOŘSKÉ INGREDIENCE JAKO OLIVOVÝ OLEJ, ČESNEK, CITRON, ČERSTVÁ I SUŠENÁ RAJČATA ATD. – POKUD SE KALMARY DLOUHO TEPELNĚ UPRAVUJÍ, HROZÍ, ŽE MASO BUDE TUHÉ, PROTO SE DOPORUČUJE KRATŠÍ ZPŮSOB PŘÍPRAVY JAKO SMAŽENÍ, VAŘENÍ ČI GRILOVÁNÍ www.makro.cz 7.10.15 15:19