Aktuálníletáky.cz   

Aktuální akční­ leták Kaufland + příští týden : Kaufland - příští týden

Platnost od 22.10 .2015 do 28.10 .2015


Kaufland - příští týden - strana 3



















































     

Kaufland - příští týden - strana 3

darů naší země! Letní odrůdy se sklízí, když se začínají vybarvovat, vonět a můžeme je ze stromu snadno utrhnout i se stopkou. Zimní odrůdy se nechávají na stromech co nejdéle. Zázrak přírody – chutný a zdravý Specifické aroma plodů, stejně jako rozmanitý obsah látek, které obsahují, jsou výsledkem kombinace klimatických podmínek, doby sklizně a samozřejmě i druhu jablka. V Česku pěstovaná jablka jsou ideálně přizpůsobena na zdejší mírné klimatické pásmo s dostatkem srážek, takže dozrávají za optimálních podmínek. To zaručuje jejich plnou chuť a vysoký obsah cenných látek, především ve slupce. Patří sem mimo Trendem v pěstování jablek je přecházení od vysokokmenných, košatých druhů k těm nízkokmenným. Největším producentem jablek v Evropě je Polsko. jiné draslík, vápník, hořčík, železo, vitaminy A, B1, B2, B6, E a C, stejně Vždyť známe přísloví „Jedno jablko denně drží jako blahodárný pektin, který pozitivně doktora pryč“. Kaufland Vám proto dennodenně působí na hladinu cholesterolu a z těla nabízí velký výběr vynikajících jablek, pomáhá vyplavovat škodlivé látky. samozřejmě v nejlepší kvalitě. Jablkovo-hruškový koláč s mandlemi Rubín, Gala a Spartan. Také typicky české odrůdy jako Topaz, Goldstar, Šampion a Bohemia přispívají ke každoroční sklizni jablek v ČR, která v loňském roce dosáhla 131 000 tun. Potřebujeme: • 200 g změklého másla • 175 g mouky • 200 g cukru • 100 ml mléka ndlí • 120 g plátkovaných ma • 3 vejce • 2 jablka • 2 hrušky • 2 lžíce medu • 1 lžíci citronové šťávy a • 1 lžičku prášku do pečiv uku, Postup: vejce a zašleháme. Přidáme mo me dá při m no jed po ě pn stu Po 125 g cukru. Jablka i hrušky V míse utřeme 125 g másla a m vymazané formy na koláč. sle má do me lije pře to těs é éka. Hotov deme je do prášek, špetku soli a 6 lžic ml neme citronovou šťávou. Pokla áp zak ré kte , tky plá na e jím krá očistíme, zbavíme jádřinců a na nut. Zbylé máslo, y rozehřáté na 200 °C asi 35 mi ub tro do ct pé me dá áč kol a etřeme soustředných kruhů na těsto povaříme. Mandlovou směs roz a éko ml ící vaj zbý le, nd ma u. Přidáme a podáváme. cukr a med roztavíme v rendlík zcela vychladnout, vyklopíme me chá ne ní eče up Po t. nu mi a 5–10 na koláč a dopečeme dozlatov / www.kaufland.cz u s trochou skořice. čko ha šle ou dk sla se e vám dá Náš tip: Po kucharka Více na: JABLKAP