Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Káva

Platnost od 4.11 .2015 do 1.12 .2015


Káva - strana 11



















































     

Káva - strana 11

vového odvětví. „Byl bych rád, aby se obchodování s  kávou účastnilo co nejméně prostředníků. Aby odvětví bylo organizováno v  duchu „direct trade“ – v  praxi to znamená, že káva putuje od  farmáře k  pražírně a  pak přímo k  zákazníkovi,“ vysvětluje. Dle jeho slov na  tomto systému vydělá kromě spotřebitele i  pěstitel, který nemusí pomocí umělých hnojiv navyšovat množství své produkce. To dokonale koresponduje s jedním z firemních cílů La Bohème Café – aby se lidem, kteří kávu pěstují či v  tomto odvětví pracují, dařilo co nejlépe. „Pokud kávu zpracují přesně podle našich požadavků, mají jistotu, že jim za ni zaplatíme prémiovou cenu,“ vysvětluje Charles Fleer. Se všemi farmáři se osobně setkává a  dává jim pečlivé instrukce, jak by měl výsledný produkt vypadat, vonět a chutnat. Lokální dodavatel PODPORUJEME MÍSTNÍ, ABY SE K VÁM POTRAVINY DOSTALY VŽDY ČERSTVÉ Mottem La Bohème Café je harmonický vztah mezi kvalitou nabízené kávy, dobrými podmínkami pro pěstitele a udržitelným stavem životního prostředí. K tomu samozřejmě patří nezaměnitelná chuť a aroma v šálku a spokojený úsměv zákazníka. Jen tak má jistotu, že jeho společnost nabídne zákazníkům výběr těch nejlepších káv z  celého světa, a  to bez zbytečných prostředníků či nežádoucích praktik. ských oblastech. Snaží se jim předávat informace o  globálním trhu s  kávou, o  výběru odrůd, sklizni a  následném zpracování a  jejich vlivu na  konečném produktu. Zároveň zdůrazňuje význam ochrany přírody a představuje celosvětové trendy. Charles Fleer je také uznávaným mezinárodním porotcem – za  posledních pár let se zúčastnil dvanácti mezinárodních soutěží farmářů pořádaných přes program Cup of Excellence. Z RUKY DO RUKY Při povídání o kávě Charles Fleer neopomene zdůraznit snahu o  zajištění prosperity a  udržitelnosti celého ká- NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH Cup of Excellence je nejvýznamnějším oceněním, které lze získat ve světě kávy. Vítěz soutěže se každoročně volí z  těch nejkvalitnějších káv vypěstovaných v dané zemi. Kávy posuzuje mezinárodní porota odborníků a  finalisté jsou oceněni prestižním titulem Cup of Excellence® – tyto kávy se na internetových dražbách prodávají za nejvyšší ceny. Projekt Cup of Excellence, který vznikl díky skupině nadšenců, buduje mosty mezi pěstiteli kávy, obchodníky a konzumenty. Farmář je za svou náročnou práci náležitě a transparentně ohodnocen a zákazník může objevit kávu nevšedních vůní a  chutí. Do  programu je zapojena celá řada zemí produkujících kávu a členové si vyměňují informace a zkušenosti. 11 cE1524_01-13.indd 11 10/21/15 8:09 PM