Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Káva

Platnost od 4.11 .2015 do 1.12 .2015


Káva - strana 9



















































     

Káva - strana 9

• kompatibilní s kávovary Nespresso** • bal.: 50 g (10 kapslí) • cena za 1 bal. 90 54, 63,14* **Tato ochranná známka je vlastnictvím třetích stran, které nejsou v žádném případě připojené, spojené nebo přidružené k MCC Trading International GmbH, nebo MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o., nebo METRO Cash & Carry SR s.r.o. Tchibo kapsle Cafissimo • všechny druhy • bal.: 10 ks • cena za 1 bal. od 64,90 74, 64* KÁVA & DEZERTY Š iroké uplatnění má káva také v kategorii sladkých pokrmů, k jejichž ochucení se používá klasický nápoj nebo likér. Nejčastěji jí dělá společnost čokoláda, smetana a ořechy, ale tím výčet vhodných ingrediencí zdaleka nekončí. Pečeným moučníkům s kávou vévodí ty z třeného nebo piškotového těsta, zejména bábovky a dortové korpusy. Ochutit kávou však lze téměř cokoliv – muffiny, sušenky či cupcaky. Káva propůjčí moučníku aroma a také barvu, kterou lze navíc podtrhnout přidáním kakaa. Kávovou chuť dezertu dodají i krémy, kterými se moučník potře nebo spojí. Nejslavnějším nepečeným dezertem s kávou v hlavní roli je bezpochyby tiramisu (více v boxu), za nějž se řadí samostatně podávané krémy a pěny. Velmi často v nich kávě sekunduje čokoláda, dobře s ní ladí i  různá pyré, například banánové nebo dýňové. Jacobs kapsle Tassimo Nescafé kapsle Dolce Gusto • všechny druhy • bal.: od 104 g • cena za 1 bal. od • všechny druhy • bal.: 16 ks • cena za 1 bal. 79,90 91, 89,50 102, 89* Kávové kapsle RIOBA kávové kapsle 93* ITALSKÁ HVĚZDA archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Tiramisu je zřejmě nejslavnějším italským dezertem. Jeho původ není zcela známý, obecně se uvádí, že vznikl někdy v průběhu 60. let 20. století v oblasti Trevisa, verzí je však celá řada. Tiramisu v  překladu znamená „vytáhni mě, pozdvihni mě“, což nepřímo odkazuje na jeho poměrně vysokou kalorickou hodnotu a  množství energie, které tělu dodá. Klasická podoba se neobejde bez mascarpone, žloutků, šlehačky, espressa, likéru amaretto, cukru, cukrářských piškotů a kakaa. Piškoty namočené v kávě s likérem se ve formě střídavě vrství s krémem z mascarpone, žloutků a šlehačky. Poslední vrstvou je vždy krém, který se lehce popráší kakaem. Dezert se poté nechá několik hodin vychladnout a může se podávat. 9 cE1524_01-13.indd 9 10/22/15 12:51 PM