Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 4.11 .2015 do 17.11 .2015


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Grilovaný srnčí hřbet se zapečenými bramborami a liškami Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Maso: Srnčí hřbet bez kosti Olej olivový extra panenský Horeca Select Pepř černý, celý Sůl Maldon Naložení masa: Zvěřinový vývar, vlastní výroba Víno portské, červené Horeca Select Tymián čerstvý Olej olivový extra panenský Štáva: Výpek z masa Víno červené, suché Telecí demi-glace, vlastní výroba Sůl kamenná Máslo 82 % Smetanové brambory: Horeca Select Brambory varný typ B Smetana 31 % Sůl kamenná Doplňky: Salát – listy červené řepy Shiso bylinky Lišky: Lišky čerstvé Máslo 82 % Sůl kamenná Telecí demi-glace, vlastní výroba 1500 g 100 g 2 g 5 g 898,50 Kč 16,40 Kč 0,74 Kč 1,67 Kč 150 g 150 g 20 g 100 g 8,69 Kč 29,78 Kč 9,18 Kč 16,40 Kč 100 g 100 g 100 g 5 g 100 g 13,32 Kč 57,24 Kč 0,02 Kč 11,00 Kč 1500 g 300 g 15 g 14,85 Kč 14,97 Kč 0,07 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 90 min • Naložení masa (cca 24 hodin): Odblaněné maso vložíme do vakuovacího sáčku společně s portským vínem, tymiánem a olivovým olejem. Sáčky zavakuujeme a necháme v chladničce odležet alespoň 24 hodin. 30 g 9,58 Kč • Příprava masa (cca 15 minut): Naložené maso vyjmeme, osušíme, mírně potřeme olejem 10 g 1,69 Kč a opečeme na pánvi ze všech stran na stupeň propečenosti rare. Poté maso jemně osolíme solí Maldon, ochutíme čerstvě namletým pepřem z mlýnku a necháme asi 5 minut odle50 g 27,49 Kč žet při teplotě 60 °C. Při servírování ho ponoříme do připravené šťávy a následně krájíme 40 g 4,40 Kč na špalíčky. 0,5 g 0,01 Kč • Příprava šťávy (cca 10 minut): Do pánve po opečení masa nalijeme zvěřinový vývar, 50 g 28,62 Kč červené víno a krátce povaříme. Následně přidáme telecí demi-glace a ochutíme solí. Šťávu jemně zahustíme kostičkami vychlazeného másla, které do ní vmícháme. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Cena za jednu porci : • Příprava smetanových brambor (cca 60 minut): Oloupané, omyté brambory nakrájíme na tenké plátky o síle 2 mm. Do nádoby nalijeme smetanu, přivedeme ji k varu a smícháme ji s plátky brambor, které osolíme. Vše společně krátce povaříme. Takto ochucené brambory naskládáme do gastronádoby (všude musí být stejná vrstva) a přikryté pečeme na 165 °C 35 minut. Poté brambory odkryjeme a dopékáme. Na povrchu jsou brambory krásně zlatavé, křupavé. Pečené brambory necháme vychladnout, nakrájíme na porce a při servírování je regenerujeme. • Příprava doplňků (cca 15 minut): Čerstvé lišky nejdříve očistíme štětcem od hrubých nečistot, poté je omyjeme ve vodě a necháme okapat na papírové kuchyňské utěrce. Lišky pozvolna podusíme v pánvi na másle na skus a ochutíme solí. Následně přidáme demi-glace a ještě krátce povaříme. • Servírování: Na teplý talíř středem přeložíme řezy teplých smetanových brambor doplněné listy červené řepy. Z každé strany naaranžujeme 2 špalíčky pečeného srnčího hřbetu se šťávou. Pokrm doplníme ochucenými liškami a shiso bylinkami. 116,46 Kč MRAŽENÉ Srnčí hřbet bez kosti 599,00688,85* původ: Česká republika – lovená zvěř vakuově baleno cena za 1 kg 148,90180,17* Don Pablo Porto Tawny, Ruby bal.: 750 ml cena za 750 ml 39,9045,89* Tymián původ: Izrael bal.: vanička 100 g cena za 100 g archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Název položky 15 cF1524_01-16.indd 15 21.10.15 15:18