Aktuálníletáky.cz   

Aktuální akční­ leták Kaufland + příští týden :

Platnost od 12.11 .2015 do 18.11 .2015


 - strana 13



















































     

- strana 13

vodních delikates! Chlazené ryby Studená pěna ze pstruha Potřebujeme: 2/3 hrnku (160 ml) rybího vývaru, 1 lžíci francouzského vermutu, 1 lžíci limetové šťávy, 1 malou nakrájenou cibuli, 250 g filetů ze pstruha, 1 lžičku rajčatového protlaku, 2 lžíce bílého jogurtu, sůl a bílý pepř, 1 1/2 lžičky vody, 1/2 balíčku práškové želatiny, 1 bílek, snítky kopru na ozdobu a toasty jako přílohu Postup: Rybí vývar, vermut, limetovou šťávu a cibuli zvolna vaříme v hluboké pánvi 3 minuty. Přidáme kůží dospod filety ze pstruha, pánev přikryjeme pokličkou a pstruha dusíme 3 minuty. Potom ho necháme v zakryté pánvi vychladnout. Odstraníme z něj kůži a maso rozebereme na kousky. Tekutinu procedíme a spolu s masem rozmixujeme na hladkou pastu. Přeneseme ji do misky a vmícháme do ní rajčatový protlak a jogurt, osolíme a opepříme. Do misky ze žáruvzdorného materiálu nalijeme vodu, přidáme želatinu a necháme ji 2 minuty nabobtnat, potom misku postavíme nad vroucí vodu a mícháme 2–3 minuty, až se želatina zcela rozpustí. Vlijeme ji za stálého míchání do masového krému a ten uložíme na 15–20 minut do chladničky. Jakmile začne želatina tuhnout, krém z chladničky vyjmeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do krému. Šest formiček na paštičky nebo misek na pudink vypláchneme studenou vodou a rozdělíme do nich pěnu, přikryjeme a uložíme na 2–3 hodiny do chladničky. Ozdobíme koprem a podáváme s opečenými toasty. Výživové hodnoty: Energie: 79 kcal Bílkoviny: 10 g Sacharidy: 1 g Cukry: 1 g Tuky: 4 g Nasycené tuky: 1 g Pramen a foto: Nízkotučné pokrmy, Nakladatelství SLOVART Treska světlá Pstruh (Oncorhynchus mykiss) celý, chlazený, kuchaný aquakultura Česká repulika cca 300 g 100 g 16,90 (Gadues norhua) filet, chlazený z volné přírody FAO 27 – Severovýchodní Atlantik cca 150 – 350 g 100 g 30,90 Kaufland servis: Rybu Vám rádi připravíme! U našeho rybího obslužného pultu Vám naše rybí speciality na přání nafiletujeme, naporcujeme a zabalíme do termosáčku. Rybí speciality si tak přinesete domů čerstvé a ušetříte navíc čas i v kuchyni. Za tiskové chyby neručíme. Prodej jen v množství obvyklém pro domácnost. Všechna fota jsou pouze ilustrační, bez dekorací. MB13 / AAM13, AMO13, APO13, AVY13, AJV13, CB13, Kla13 / -