Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Silvestr

Platnost od 18.11 .2015 do 15.12 .2015


Silvestr - strana 13



















































     

Silvestr - strana 13

VÍTE, ŽE… SURF ’N‘ TURF (6 PORCÍ) 300 g hovězí pečeně 6 tygřích krevet 6 plátků toastového chleba 125 g smetanového sýra 1 mrkev 1 šalotka 6 stonků naloženého zeleného chřestu bylinky, sůl, pepř … pod názvem „surf ’n‘ turf“, což se volně překládá jako „vlny a tráva“, se skrývá pokrm kombinující maso z  vodních živočichů s  masem těch, kteří se živí pastvou? Nejčastěji se používají různé druhy krevet či humrů jako doprovod hovězího steaku. Ve formě hlavního pokrmu se tyto kombinace objevují především ve steakových restauracích v Severní Americe či Austrálii. Maso zprudka opečeme, mírně okořeníme a pečeme v troubě při teplotě 120 °C zhruba 12 minut. Tygří krevety zprudka opečeme a lehce osolíme. Okrájíme kůrky toastového chleba a mírně ho opečeme v troubě nebo na pánvi. Oloupeme mrkev a šalotku a  blanšírujeme je v  osolené vodě. Smícháme je se smetanovým sýrem a  ochutíme bylinkami, pepřem a solí. Tímto zeleninovým krémem potřeme kousky toastového chleba, položíme na ně plátky rostbífu a krevetu a spojíme napichovátkem. Ozdobíme kouskem chřestu. fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1525_01-24.indb 13 tw i tte r. c o m / m a k ro cr 13 11/3/15 12:13 PM