Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Silvestr

Platnost od 18.11 .2015 do 15.12 .2015


Silvestr - strana 14



















































     

Silvestr - strana 14

Sp e c iá l DOMÁCÍ MAJONÉZA Svátečnímu občerstvení bude slušet vlastnoručně vyrobená majonéza. Jednoduchý recept využijete i při přípravě vánočního bramborového salátu k řízku, o němž se dočtete na str. 2. Dbejte na to, aby ingredience měly pokojovou teplotu, jinak hrozí, že se majonéza srazí. Pozor, domácí majonéza bez konzervantů nemá tak dlouhou trvanlivost jako průmyslově vyrobená, proto ji nepřipravujte do zásoby. Čerstvý vaječný žloutek opepříme a  osolíme, přidáme hořčici a zakápneme citronovou šťávou. Smícháme, ušleháme do pěny a postupně zašleháváme olej. Přidáme najemno nakrájené bylinky jako petržel, pažitku apod. PEČENÉ BRAMBORY S KREVETAMI A ČERVENOU ŘEPOU 1 2 3 4 (18 KOUSKŮ) 6 středně velkých moučnatých brambor 300 g crème fraîche 1,5 polévkové lžíce citronové šťávy 1,5 polévkové lžíce sekané pažitky 6 polévkových lžic červené řepy 18 vařených krevet naklíčená řeřicha olej sůl, pepř Umyté brambory řádně osušíme, jednotlivě je zabalíme do alobalu vytřeného olejem a pečeme 45–50 minut v troubě předehřáté na 200 °C (horní i spodní topné těleso). Crème fraîche vymícháme s citronovou šťávou dohladka a ochutíme solí, pepřem a pažitkou. Pečené brambory vyjmeme z alobalu, každou rozkrojíme na tři části, na jednotlivé plátky umístíme polévkovou lžíci krémové směsi a posypeme kostičkami řepy. Navrch položíme krevetu a několik řeřichových klíčků. 14 cE1525_01-24.indb 14 WWW.EPIKURE.CZ 11/3/15 12:13 PM