Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Silvestr

Platnost od 18.11 .2015 do 15.12 .2015


Silvestr - strana 4



















































     

Silvestr - strana 4

Ma so VÍDEŇSKÝ ŘÍZEK 3 (4 PORCE) 2 700 g telecího ořechu 50 g mouky 3 vejce 250 g bílé strouhanky 250 ml slunečnicového oleje 250 g přepuštěného másla sůl, pepř 2 citrony Telecí nakrájíme na čtyři stejně silné plátky, jednotlivé porce vložíme mezi dva kusy plastové fólie a paličkou na maso je naklepeme do přibližně 3mm tloušťky. Posypeme je trochou soli a pepře. 1 Řízky obalíme v  mouce a  oklepeme její přebytek (1). Maso namočíme ve vejci (2), jemně je otřeme a plátky lehce obalíme ve strouhance (3). 4 5 Obalené řízky necháme chvíli odpočinout, aby svrchní vrstva mírně zaschnula. Slunečnicový olej spolu s  máslem rozehřejeme na teplotu asi 170 °C a  smažíme na něm řízky tak dlouho, než se zbarví do zlatožluta a strouhanka na mase se jemně nafoukne (4–5). NÍ ŘÁDNÉ NAKLEPÁNÍ Aby byl řízek opravdu tenký a rovnoměrně osmažený po celém povrchu, je třeba použít plochou a  podlouhlou paličku na maso. Maso vložte mezi dva kusy fólie a opatrně je naklepejte tak, aby se nepoškodila jeho struktura. Profesionálně naklepané řízky je nutné pečlivě obalit v  tenké vrstvě mouky, vejce a  strouhanky, jen tak se maso a obal usmaží rovnoměrně. 6 7 V případě potřeby přidáváme olej. Přebytečný tuk z osmažených řízků odsajeme pomocí kuchyňského papíru (6). Řízky podáváme s plátky citronu (7). 4 cE1525_01-24.indb 4 WWW.EPIKURE.CZ 11/3/15 12:10 PM