Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 18.11 .2015 do 1.12 .2015


Čerstvé potraviny - strana 14



















































     

Čerstvé potraviny - strana 14

Rybí guláš se zapečenými brambory Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 1500 g 10 g 328,50 Kč 0,04 Kč 125 g 300 g 100 g 30 g 30 g 40 g 0,5 g 0,5 g 500 g 100 g 20 g 20 g 5,06 Kč 7,17 Kč 5,99 Kč 6,82 Kč 3,60 Kč 1,70 Kč 0,18 Kč 0,06 Kč 11,47 Kč 10,08 Kč 0,09 Kč 13,18 Kč 60 g 0,60 Kč 300 g 20 g 11,97 Kč 13,18 Kč 500 g 50 g 1 g 1 g 110,89 Kč 1,50 Kč 0,01 Kč 0,66 Kč 1500 g 75 g 200 g 300 g 150 g 150 g 20 g 0,5 g 0,5 g 250 g 30 g 16,35 Kč 2,24 Kč 4,78 Kč 33,60 Kč 4,48 Kč 70,49 Kč 0,09 Kč 0,18 Kč 0,18 Kč 13,68 Kč 3,59 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Cena za jednu porci** : 219,00251,85* 68,24 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 2,5 h • Příprava ryby (cca 30 minut): Z filetu kapra odstraníme pomocí škrabky na ryby šupiny, a to tak, že je odškrabujeme proti růstu šupin. Poté filet omyjeme, osušíme, pinzetou na ryby odstraníme hmatatelné kosti a maso nakrájíme na kousky 50 g velké. Jednotlivé kousky ryby opečeme ze všech stran, ochutíme solí a přeložíme do kastrolu nebo gastronádoby. • Příprava omáčky (cca 45 minut): Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Do pánve po opékání ryb přidáme sádlo se slaninou nakrájenou na kostičky a orestujeme na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Poté snížíme příkon tepla, přidáme mletou papriku a pozvolna ji restujeme. Jakmile je zpěněná, přidáme rajčatový protlak s nastrouhaným česnekem a dále vše restujeme na mírném příkonu, dokud není protlak tmavě červené barvy a lesklý. Základ zalijeme teplým vývarem, ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem a překrájenými lístky čerstvé majoránky. • Příprava zahuštění (cca 25 minut): Hladkou mouku pozvolna nasucho opražíme za občasného zamíchání na suché pánvi nebo v gastronádobě v konvektomatu, program pečení při teplotě 160 °C (cca 10 minut). Mouka musí mít zlatavou barvu. Poté dané množství opražené mouky rozmícháme s trochou studeného vývaru a vlijeme do základu. Omáčku prováříme asi 10 minut. Hotovou omáčku dochutíme, přecedíme přes jemný cedník, zjemníme máslem, nalijeme na kousky opečené ryby a ještě asi 5 minut necháme jen na okraji sporáku nebo v konvektomatu tzv. probublat. Maso tak lépe nasákne chutí omáčky. • Příprava vložky do omáčky (cca 10 minut): Omytá rajčata nakrojíme na špičce do kříže, vložíme do vroucí vody a následně přeložíme do studené vody s ledem. Na špičce se slupka odloupne, což je známka toho, že je dobře oloupeme. Oloupaná rajčata překrojíme na krájecí desce na čtvrtiny a špičkou nože vykrojíme jádřinec. Poté rajčata nakrájíme na výseče a vložíme těsně před podáváním do omáčky společně s lístky čerstvé majoránky. • Příprava brambor (cca 2 hodiny): Oloupané brambory nakrájíme na plátky o síle 3 mm, vložíme je do pekáče, přidáme smetanu, česnek, sůl a krátce zavaříme. Čerstvé houby očistíme nejdříve štětcem od hrubých nečistot, potom je propláchneme vodou a necháme okapat na cedníku. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme na pánvi s olejem zesklovatět, přidáme na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu a krátce orestujeme, aby se slanina rozškvařila. Poté přidáme na hrubší kusy nakrájené očištěné houby, ochutíme kmínem, čerstvě mletým pepřem z mlýnku a krátce orestujeme. Tuto ochucenou směs smícháme s bramborami, přidáme na nudličky nakrájený omytý pórek, smetanu a vše lehce smícháme a dochutíme solí. Směs pravidelně rozložíme do pekáče nebo gastronádoby a pečeme na 160 °C dozlatova (cca 60 minut). Po upečení necháme brambory vychladnout, nakrájíme na porce a před servírováním rozpečeme pod salamandrem nebo v konvektomatu. • Servírování: Na teplý talíř položíme na levou stranu regenerované zapečené brambory, na pravou stranu servírujeme rybí guláš. Pokrm doplníme snítkou čerstvé majoránky. Kapr obecný filet s kůží Česnek „Gourmet“ lat.: Cyprinus carpio vel.: 400–600 g/ks původ: Česká republika, chov, cena za 1 kg vel.: příčný průměr 50+ mm původ: Nizozemsko bal.: síť 250 g cena za 250 g 25,9029,79* 35,9041,29* Hlíva ústřičná „baby“ původ: Česká republika bal.: vanička 225 g cena za 225 g 14 cF1525_01-16.indd 14 4.11.15 15:01 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i Ryba: Kapr filet Sůl kamenná Omáčka: Horeca Select Sádlo vepřové, škvařené Horeca Select Cibule žlutá Slanina bez kůže Horeca Select Paprika sladká, mletá Česnek čerstvý Rajčatový protlak Horeca Select Pepř černý, celý Kmín drcený Zeleninový vývar, vlastní výroba Máslo 82 % Sůl kamenná Horeca Select Majoránka čerstvá Zahuštění: Mouka hladká Vložka do omáčky: Rajčata čerstvá Horeca Select Majoránka čerstvá Doplněk: Hlíva ústřičná „baby“ Olej slunečnicový Sůl kamenná Horeca Select Majoránka čerstvá Brambory: Horeca Select Brambory, varný typ B Olej slunečnicový Horeca Select Cibule žlutá Anglická slanina Pórek Houby čerstvé Sůl kamenná Kmín mletý Horeca Select Pepř černý, celý Smetana 31 % Česnek čerstvý středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Název položky