Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 18.11 .2015 do 1.12 .2015


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Tažený závin s jablky Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Tažené těsto: Mouka hladká, výběrová Vejce Olej rostlinný Sůl kamenná Voda (na zadělání těsta) Vejce (na potření těsta) Ocet kvasný Náplň: Jablka zelená Aro Cukr krupice Horeca Select Skořice mletá Horeca Select Hřebíček celý Citron (na šťávu) Horeca Select Vlašské ořechy, jádra Strouhanka Horeca Select Vanilkový cukr Máslo 82 % Griliáš: Aro Cukr krupice Horeca Select Vlašské ořechy, jádra Karamelová mřížka: Aro Cukr krystal Med Vanilková omáčka: Aro Vanilkový pudink Žloutky pasterované Mléko 1,5 % Aro Cukr krystal Doplňky: Horeca Select Sorbet zelené jablko Horeca Select Vlašské ořechy, jádra 200 g 25 g 5 g 1 g 50 g 25 g 15 g 2,98 Kč 1,23 Kč 0,15 Kč 0,01 Kč 1,23 Kč 1,13 Kč 1000 g 200 g 1 g 0,5 g 50 g 50 g 50 g 30 g 50 g 19,90 Kč 3,78 Kč 0,31 Kč 0,27 Kč 2,50 Kč 21,99 Kč 1,05 Kč 1,28 Kč 5,04 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 2,5 h • Příprava těsta (cca 30 minut): Do kotlíku nasypeme prosátou mouku, přidáme vejce, sůl, olej, část teplé vody, nasadíme jej do univerzálního stroje s hákem, nastavíme rychlost 1 a postupně za chodu stroje přiléváme zbývající vodu dle potřeby. Vymícháme hladké, vláčné těsto, které lehce posypeme hladkou moukou, přikryjeme potravinovou fólií a necháme na mírném teple 50 g 0,95 Kč nabobtnat asi 20 minut. Odpočaté těsto nejdříve vyválíme do tvaru obdélníku, pak ho přendáme 100 g 43,98 Kč na pomoučněný ubrus a opatrně nejdříve klouby ruky, poté prsty těsto vytahujeme dále do tvaru, dokud není těsto tenké a nepotrhané. 100 g 1,89 Kč • Příprava náplně (cca 10 minut): Jedno jablko necháme stranou, zbývající oloupeme, nakrá20 g 3,70 Kč jíme na malé kousky a vložíme do mísy. Jablka ochutíme cukrem, mletou skořicí, rozdrceným hřebíčkem, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. Přidáme na hrubé kusy překrájené vlašské 30 g 1,38 Kč ořechy a vše dobře promícháme. 40 g 4,32 Kč • Příprava závinu (cca 45 minut): Tenké vytažené těsto do 2/3 posypeme tenkou vrstvou 250 g 2,23 Kč prosáté strouhanky, na ni pravidelně rozprostřeme ochucenou náplň, pokapeme ji rozpuštěným 50 g 0,95 Kč máslem a pomocí ubrusu závin stočíme a přemístíme na plech s pečicím papírem tak, aby konec závinu byl na spodní straně plechu. Závin propícháme po celé délce dvouzubou vidličkou, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme asi 30 minut. Spodní 300 g 5,97 Kč strana závinu musí být zbarvena do světle hnědé barvy, vrchní strana je nazlátlá. Po upečení závin 100 g 43,98 Kč vyndáme z trouby a necháme zchladnout. Poté krájíme porce ostrou cukrářskou pilkou. • Příprava griliáše (cca 30 minut): V kastrůlku si pozvolna roztavíme cukr na světlý karamel, Cena za jednu porci** : do kterého vložíme rozsekaná jádra vlašských ořechů. Vlivem vysoké teploty cukru se ořechy upraží a pak je přendáme na silikonový plát nebo na pomaštěný pečicí papír a necháme vychladnout. Paličkou je pak rozdrtíme na malé kousky, a tak vytvoříme griliáš. • Vanilkový krém (cca 15 minut): V části mléka rozmícháme cukr s pudinkovým práškem a nalijeme do zbylého vroucího mléka. Vaříme tak za stálého míchání asi 2 minuty. Po částečném zchladnutí vmícháme pasterované žloutky a mícháme pak do zchladnutí, aby krém zůstal tekutý. Před servírováním jej napěníme tyčovým mixérem. • Karamelová mřížka (cca 30 minut): V kastrůlku si pozvolna roztavíme cukr na světlý karamel, ponecháme jej lehce zchladnout (dno kastrůlku namočíme na okamžik do studené vody, abychom karamel nespálili), vmícháme med a lžící nanášíme tenké nitky karamelu na silikonovou podložku (pečicí papír). Po vychladnutí odloupneme. • Vlašské ořechy (cca 8 minut): Přebraná jádra vlašských ořechů rozpečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 5 minut a poté necháme zchladnout. • Servírování: Na talíř položíme pocukrovaný vlahý řez závinu. Do prostoru naaranžujeme griliáš, na něj kopeček sorbetu. Lžící naneseme vanilkový krém a rozpečené jádro vlašského ořechu. Dezert doplníme karamelovou mřížkou. 17,12 Kč 14,9017,14* Jablka Golden Delicious vel.: příčný průměr 65+ mm bal.: karton cca 13 kg cena za 1 kg 12,5014,38* Cukr krystal bal.: 10× 1 kg cena za 1 kg 179,90206,89* Vlašské ořechy bal.: sáček 500 g cena za 500 g archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Název položky 15 cF1525_01-16.indd 15 4.11.15 15:02