Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 2.12 .2015 do 15.12 .2015


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Rybí krokety s topinamburovým pyré Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Krokety: Rybí svalovina Bešamel: Máslo 82 % Mouka hladká Aro Mléko 1,5 % Sůl kamenná Horeca Select Muškátový oříšek Horeca Select Petržel listová Vejce Na obalení:  Mouka hladká Vejce Aro Mléko 1,5 % Strouhanka (z bílého pečiva) Olej (na smažení) Pstruh: Pstruh kuchaný, chlazený Olej Sůl Maldon Pyré: Topinambury Horeca Select Brambory, varný typ C Cibule bílá Aro Mléko 1,5 % Smetana 30 % Máslo 82 % Sůl Fleur de Sel Šťáva: Demi-glace rybí, vlastní výroba Vývar telecí, vlastní výroba Sůl Fleur de Sel Máslo 82 % Doplňky: Dýně muškátová Celer řapíkatý Květák čerstvý Sůl kamenná Aro Cukr krupice Máslo 82 % Horeca Select Petržel listová 750 g 104,25 Kč 20 g 30 g 80 g 0,5 g 0,02 g 10 g 100 g 2,28 Kč 0,27 Kč 0,71 Kč 0,01 Kč 0,02 Kč 0,70 Kč 4,90 Kč 100 g 100 g 50 g 200 g 500 g 0,90 Kč 4,90 Kč 0,45 Kč 4,18 Kč 14,95 Kč 1500 g 100 g 0,5 g 208,50 Kč 2,99 Kč 0,17 Kč 300 g 100 g 80 g 100 g 100 g 100 g 4 g 17,97 Kč 1,29 Kč 2,07 Kč 0,89 Kč 5,99 Kč 11,40 Kč 2,08 Kč 150 g 200 g 1 g 20 g 75,00 Kč 9,02 Kč 0,52 Kč 2,28 Kč 350 g 200 g 300 g 0,5 g 0,5 g 50 g 2 g 12,57 Kč 10,36 Kč 6,57 Kč 0,01 Kč 0,01 Kč 5,70 Kč 0,14 Kč Cena za jednu porci** : 51,40 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 2 h 30 min • Předpříprava pstruha (cca 30 minut): Ze pstruha pomocí škrabky na ryby odstraníme šupiny, důkladně vyčistíme dutinu břišní, propláchneme studenou vodou a osušíme. Následně ho vyfiletujeme. Pstruha položíme na bok na prkénko. Nejdříve odřízneme hlavu hned za žábrami a nůžkami odstřihneme všechny zbývající ploutve. Poté ostrým nožem s delší čepelí podélným řezem vedeným po páteři od hlavy směrem k ocasu oddělíme filátko pstruha. Rybu obrátíme, položíme na prkénko obnaženou páteří a stejným způsobem oddělíme i druhé filátko. Následně si vezmeme nůž s pružnou čepelí a řezem vedeným od páteře dolů podkrojíme břišní kůstky. Poté pinzetou na ryby odstraníme zbylé malé kůstky. Kosti vytahujeme ve směru růstu kostí, abychom nepotrhali svalovinu. Nakonec začistíme čistým řezem hřbetní i břišní část. Začištěné filátko šikmým řezem rozkrojíme na dvě poloviny. • Příprava kroket (cca 60 minut): Nejdříve si z másla, mouky a mléka uvaříme hustý bešamel, který ochutíme solí, muškátovým oříškem a necháme ho vychladnout. Poté vmícháme vejce a na nudličky nakrájené lístky petržele. Rybí svalovinu zbavenou kostí upečeme nebo uvaříme na páře v konvektomatu. Po vychladnutí ji rozmělníme a smícháme s ochuceným bešamelem. Z hmoty vytvarujeme kuličky o váze 40 g a postupně je obalíme v mouce, vejcích s mlékem a prosáté strouhance (tzv. trojobal). Smažíme je na objednávku těsně před servírováním v oleji zahřátém na 170 °C dozlatova. Poté je vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. • Příprava pstruha (cca 5 minut): Pánev si dobře nahřejeme a na malém množství oleje opékáme filátka (kůží dolů). Nejprve zprudka a poté na mírném teple. Zpočátku je trochu přimáčkneme k pánvi, aby se nepokroutila. Pečeme na pánvi bez otáčení, dokud není kůže opečená do křupava. V momentě, kdy je kůže křupavá a maso ryby i na povrchu prohřáté, filety otočíme, aby se maso zatáhlo i z druhé strany, a ihned servírujeme. Solíme těsně před servírováním. • Příprava pyré (cca 40 minut): Oloupanou, na plátky nakrájenou bílou cibuli orestujeme na 1/2 másla do změknutí. Poté přidáme tenké plátky oloupaných brambor s topinambury. Opět vše orestujeme a zalijeme mlékem se smetanou tak, aby suroviny byly ponořeny. Vše osolíme a pozvolna vaříme doměkka. Měkkou zeleninu odcedíme a tekutinu uchováme pro případnou úpravu konzistence. Poté vše rozmixujeme v mixéru do hladkého pyré a postupně zamixujeme i kostky studeného másla. Ty mu dodají jemnost, chuť a lesk. Vymixované pyré zchladíme a uchováme nebo ponecháme na teple pro servírování. • Příprava doplňků (cca 20 minut): Oloupanou dýni nakrájíme na klínky. Oloupaný řapíkatý celer nakrájíme na větší kusy. Květák rozebereme na malé růžičky. Očištěnou zeleninu postupně uvaříme na skus v zeleninovém vývaru a ochutíme ji solí, špetkou cukru a máslem. • Příprava šťávy (cca 8 minut): Z pánve slijeme přebytečný tuk, výpek zalijeme vývarem a rybím demi-glace. Vše svaříme na konzistenci sirupu s výraznou chutí. Pro zahuštění a zjemnění chuti postupně vmícháme kostičky vychlazeného másla. Dle potřeby ji dochutíme solí. • Servírování: Na teplý talíř na levou stranu servírujeme pomocí karty topinamburové pyré, na pravou stranu přeložíme opečená filátka pstruha a osmažené rybí krokety. Pokrm doplníme silnou šťávou, vařenou zeleninou a ozdobíme snítkou petržele. Pstruh duhový kuchaný 00 139, 159,85* lat.: Oncorhynchus mykiss vel.: 200–350+ g/ks původ: Česká republika, Rakousko, Itálie, chov cena za 1 kg 59,9068,89* Topinambur bal.: síť 1 kg cena za 1 kg 33,9038,99* Dýně muškátová bal.: 1 ks cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Název položky 15 cF1526_01-16.indd 15 18.11.15 17:27