Aktuálníletáky.cz   

Tesco leták - aktuální akční leták Tesko : Katalog vánočních chutí

Platnost od 9.12 .2015 do 31.12 .2015


Katalog vánočních chutí - strana 31



















































     

Katalog vánočních chutí - strana 31

Hovězí tatarák s lanýžovým olejem a křepelčím vejcem Tatarský biftek se možná nejeví jako slavnostní recept, ale tento tataráček s lanýžovým olejem a křepelčím vejcem vás přesvědčí o opaku. Ingredience: Postup: (na 1 porci) Maso ručně nakrájíme na malé kostičky, přidáme nasekanou pažitku, lanýžový i olivový olej, dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme. Vytvarujeme tatarák na talíř, doprostřed uděláme důlek a do něj vyklepneme žloutek. Podáváme s opečeným chlebem. • 100 g hovězí svíčkové • 1 hrst pažitky • 1 polovina čajové lžičky oleje z bílých lanýžů • sůl, pepř a olivový olej • 1 žloutek z křepelčího vejce 1 2 3 Rychle hotové Flambované krevety s česnekem a petrželkou Ideální jako slavnostní jednohubky na novoroční oslavu nebo jako originální předkrm. Rychlá příprava a efektní prezentace. Ingredience: (na 2 porce) • 16–20 oloupaných krevet • 1 stroužek česneku • 20 g másla • 1 dl smetany • 1 hrst nasekané listové petržele • sůl a pepř • olivový olej • 0,4 dl koňaku Postup: 1 2 3 4 5 Česnek rozmáčkneme nožem a pomalu ho vcelku opékáme na pánvi s trochou másla a oleje. Krevety propláchneme a prohřejeme na pánvi spolu s česnekem, který pak odstraníme. Zastříkneme alkoholem a zapálíme, flambujeme, dokud se alkohol neodpaří. Přilijeme smetanu, pár vteřin provaříme a přidáme nasekanou petrželku. Servírujeme s čerstvým pečivem. Rychle hotové Více inspirativních receptů najdete na tescorecepty.cz 41D_CR.indd 31 31 20.11.15 16:32