Aktuálníletáky.cz   

Tesco leták - aktuální akční leták Tesko : Katalog vánočních chutí

Platnost od 9.12 .2015 do 31.12 .2015


Katalog vánočních chutí - strana 32



















































     

Katalog vánočních chutí - strana 32

Brokolicová polévka s ořechy a kozím sýrem Kozí sýr nebo pošírované vejce pozvedne brokolicovou polévku na slavnostní chod vánoční tabule. Ingredience: Postup: (na 4 porce) Růžičky brokolice povaříme v osolené vodě jen několik minut, dokud nejsou al dente, tedy na skus. Uvařenou brokolici s částí vody rozmixujeme na jemnou polévku. Pokud je moc hustá, přidáme vodu. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s ořechy a kozím sýrem, dozdobíme olivovým olejem. • 1 brokolice • 4× 20 g kozího sýra • 4 poloviny vlašských ořechů • voda • sůl, pepř • olivový olej 1 2 3 Možné zmrazit Pražma v solné krustě Pečení v soli je nejšetrnější způsob přípravy ryb, protože si maso zachová šťavnatost. Originální variace na vánoční rybí pokrm. Ingredience: (na 4 porce) • pražma cca 2 kg (může být menší) • 2 citrony; kůru nastrouhejte a jeden z citronů ještě pokrájejte na silné plátky • 2 snítky tymiánu • hrst větviček rozmarýnu • pepř na dochucení • 1 kg mořské soli • 4 bílky, lehce našlehané • máslo a citron k podávání Postup: 1 2 3 Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů. Rybu umyjte a osušte. Naplňte plátky citronu, snítkami bylinek a opepřete. V misce promíchejte citronovou kůru, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn se solí a bílky. Část směsi rozetřete na plech, položte na ni rybu a pokryjte ji zbytkem směsi. 4 5 Pečte dvacet až dvacet pět minut, aby krusta zezlátla a ztvrdla. Vyjměte a opatrně odstraňte krustu i kůži. Podávejte z plechu s trochou rozpuštěného másla a plátky citronu. 6 Doporučujeme podávat s pečenými bramborami. Více inspirativních receptů najdete na tescorecepty.cz 41D_CR.indd 32 20.11.15 16:33