Aktuálníletáky.cz   

Tesco leták - aktuální akční leták Tesko : Katalog vánočních chutí

Platnost od 9.12 .2015 do 31.12 .2015


Katalog vánočních chutí - strana 33



















































     

Katalog vánočních chutí - strana 33

Blanquette de Veau / Telecí blanquette Sváteční recept od francouzských kuchařů určitě pozvedne vaše vánoční menu. Ingredience: Postup: (na 4 porce) Vodu přivedeme k varu, telecí nakrájíme na kousky o velikosti asi 5 × 5 cm, maso na tři minuty ponoříme do vroucí vody, vyndáme ho a vodu slijeme. Hrnec umyjeme a naplníme znovu vodou, pak přidáme maso, zeleninu, koření a vaříme, dokud maso není měkké. Poté procedíme, vývar zahustíme jíškou a provaříme. Přidáme smetanu a provařenou omáčku nalijeme na maso. Postup přípravy jíšky: V kastrůlku smícháme máslo a mouku a vytvoříme jíšku, pár minut opékáme, abychom se zbavili chuti syrové mouky. Doporučujeme podávat s jasmínovou rýží. • 1 kg telecího masa • 300 g mrkve • 1 ks pórku • 200 g másla • 200 g mouky • 250 ml smetany • 400 g žampionů • 1 řapík celeru • divoké koření 1 2 3 4 5 Vepřová panenka se špenátem, olivami a citronovou kůrou Vepřová panenka se hodí ke všem slavnostním příležitostem. V kombinaci se špenátem, olivami a citronovou kůrou je neodolatelná. Ingredience: Postup: (na 4 porce) Panenku osolíme a opepříme, opečeme na oleji, dokud nemá zlatavou kůrku, můžeme přidat bylinku jako čerstvý tymián nebo rozmarýn. Snížíme teplotu a maso dopečeme v pánvi, dokud není pevné, ale pružné na dotek, tak zůstane uvnitř růžové. Necháme odpočinout. Na stejné pánvi na másle opečeme nakrájený česnek a šalotku, přidáme špenát a promícháme, přidáme olivy, aby se prohřály, a vypneme oheň. Na závěr nastrouháme citronovou kůru, osolíme a opepříme dle chuti. • 4× 150 g vepřové panenky • 1 balení mladého špenátu • 1 stroužek česneku • 1 šalotka • 1 hrst černých oliv • 1 citron • sůl, pepř a olivový olej 1 2 3 4 Více inspirativních receptů najdete na tescorecepty.cz 41D_CR.indd 33 33 20.11.15 16:33