Aktuálníletáky.cz   

Tesco leták - aktuální akční leták Tesko : Katalog vánočních chutí

Platnost od 9.12 .2015 do 31.12 .2015


Katalog vánočních chutí - strana 34



















































     

Katalog vánočních chutí - strana 34

Tento vynikající zákusek vykouzlí atmosféru Vánoc po prvním kousnutí. Gerbaud dort Ingredience: (na 1 dort) • 100 g čokolády na vaření nebo hořké • 50 g másla • 120 g vlašských ořechů • 200 g kvalitní meruňkové zavařeniny • 120 g cukru moučky • 1 ks vejce • 50 g cukru krupice • 200 g rozpuštěného tuku na pečení • 1 špetka soli • 20 g droždí • 350 g hladké mouky • 100 ml mléka Postup: 1 2 Z droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a trošky mléka vymícháme kvásek, který necháme vzejít. Ze zbylé mouky a cukru, soli, kvásku, vejce, tuku a mléka vypracujeme těsto. Ihned z něj vyválíme tři pláty o velikosti asi 25 x 35 cm. 3 Jeden z plátů přeneseme na plech s pečicím papírem. Potřeme ho polovinou meruňkové zavařeniny a posypeme polovinou nastrouhaných ořechů a cukru. 4 5 6 Navrch položíme druhý plát a postup opakujeme. Vše poté zakryjeme dílem těsta. Řez Gerbeaud propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 45 minut. Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou. Vyzkoušejte tradiční maďarský recept na makový a ořechový závin. Bejgli Ingredience: (na 2 záviny) • 400 g hladké mouky • 160 g másla • 40 g moučkového cukru • 10 g čerstvého droždí • 1 dl studeného mléka • 1 žloutek • 1 špetka soli • 150 g mletého máku • 150 g mletých ořechů • 1 dl vody • 80 g medu • 40 g cukru krystal • 1 lžička citronové kůry • 1 lžička mleté skořice • 1 bílek • 1/2 jablka • 1 vejce • 1 žloutek Postup: 1 Na těsto smícháme mouku se špetkou soli, moučkovým cukrem, žloutkem a máslem. Do studeného mléka rozdrobíme droždí a přidáme do těsta. Necháme kynout. Odpočinuté těsto rozdělíme na dva díly a do obou připravíme náplň. Do misky s mákem dáme polovinu nastrouhaného jablka, půl lžičky citronové kůry a půl lžičky skořice. Totéž do misky s ořechy, jen vynecháme jablko. V kastrůlku zavaříme sirup: 1 dl vody, 80 g medu a 40 g cukru. Horký ho nalejeme do obou náplní, dobře promícháme a necháme vychladnout. Ušleháme bílek do pevného sněhu a přidáme polovinu do každé z náplní. Těsto rozválíme do tenkého čtverce a žloutkem s vejcem potřeme vrchní část i oba boky plátu. Na těsto naneseme náplň a přehneme boky. Těsto zatočíme do volnější rolády, aby nepraskla. Roládu dáme na plech s pečicím papírem, propícháme vidličkou a potřeme vajíčkem, necháme zaschnout. Pečeme na 200 stupňů asi 30 minut. Před krájením necháme závin vychladnout. 2 3 4 5 Více inspirativních receptů najdete na tescorecepty.cz 41D_CR.indd 34 20.11.15 16:34