Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Vánoční nabídka čerstvých potravin

Platnost od 16.12 .2015 do 31.12 .2015


Vánoční nabídka čerstvých potravin - strana 14



















































     

Vánoční nabídka čerstvých potravin - strana 14

Pečená šunka na medu Suroviny: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 10 000 g 10 g 999,00 Kč 5,43 Kč 300 g 100 g 200 g 200 g 10 g 100 g 0,5 g 0,5 g 0,5 g 26,60 Kč 3,35 Kč 5,18 Kč 4,78 Kč 0,04 Kč 3,25 Kč 0,21 Kč 0,62 Kč 0,18 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 4h • Příprava šunky (cca 4 hodiny): Šunku musíme k tepelné úpravě upravit tak, že kůži ponecháme pouze u kyčelního kloubu, kde ji ozdobně nakrojíme v šířce asi 5 cm. Zbývající kůži rukou odstraníme, vzniklou bílou tučnou plochu přesně rozměříme a poté špičkou nože nakrojíme na pravidelné čtverce, do kterých zapícháme hřebíček. Takto připravenou šunku potíráme marinádou a pozvolna pečeme na 150 °C po dobu 3 hodin, v závěru dopékáme na 180 °C asi 20 minut. Na jádru masa by měla být teplota 70 °C. Zbylou marinádu použijeme jako omáčku při servírování šunky. Abychom měli jistotu, že šunka je propečená až na jádro masa, je dobré do ní píchnout sondu z teploměru. • Příprava marinády (cca 15 minut): Do kastrůlku dáme med, šťávu z pomeranče, koření, hořčici, meruňkovou marmeládu a najemno nakrájenou oloupanou cibuli. Marinádu převaříme, ochutíme solí a přecedíme. Tuto marinádu nanášíme štětcem na šunku i během tepelné úpravy. • Servírování: Šunku na kosti krájíme na tenké plátky přes vlákno, používáme speciální nůž k tomu určený a dvouzubou vidličku, kterou pouze maso při krájení přidržujeme, ale do masa NEPÍCHÁME. Řez je čistý, hladký. Tipy kuchaře: 1. Tato úprava je vhodná pro větší akce, cateringy nebo rauty. Počet porcí určuje váha celé šunky. Obvykle počítáme 150–200 g na porci, při rautech až 300 g na osobu dle skladby ostatních pokrmů. 2. Šunka se krájí před hosty a je usazena do speciálních kleští na šunku. Aby nevychladla, je nahřívána speciálními lampami. Petr P t Stádník Stád ík archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH šéfkuchař MAKRO/METRO 99,90114,89* Pražská šunka na kosti výběrová bal.: cca 11 kg cena za 1 kg 79,0090,85* Horeca Select bobkový list celý bal.: 70 g cena za 70 g 88,67101,97* Med pekařský bal.: 4,5 kg cena za 1 kg 14 cF1527_01-16.indd 14 2.12.15 13:41 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i Maso: Horeca Select Šunka na kosti Horeca Select Hřebíček celý Marináda: Med květový Marmeláda meruňková Pomeranče (na šťávu) Horeca Select Cibule žlutá Sůl kamenná Hořčice dijonská, francouzská Avokádo Nové koření, celé Horeca Select Bobkový list Horeca Select Pepř černý, celý středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Název položky