Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Vánoční nabídka čerstvých potravin

Platnost od 16.12 .2015 do 31.12 .2015


Vánoční nabídka čerstvých potravin - strana 15



















































     

Vánoční nabídka čerstvých potravin - strana 15

Pečené kachní prso s kaštanovým pyré Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Kachní prsa, chlazená Sůl hrubozrnná Sůl Fleur de Sel Šťáva: Výpek z kachních prsou Telecí demi-glace, vlastní výroba Drůbeží vývar, vlastní výroba Sůl kamenná Kaštanové pyré: Kaštany vařené, loupané Cukr krystal Smetana 30 % Máslo 82 % Sůl kamenná Zelenina: Dýně hokkaido Kapusta růžičková Sůl kamenná Olej olivový extra panenský Doplňek: Shisso bylinky 1500 g 500 g 10 g 628,50 Kč 6,00 Kč 5,20 Kč 300 g 100 g 100 g 1 g 57,24 Kč 2,59 Kč 0,01 Kč 1000 g 50 g 150 g 100 g 20 g 324,75 Kč 0,95 Kč 8,39 Kč 10,08 Kč 0,09 Kč 1000 g 250 g 1 g 100 g 21,90 Kč 5,48 Kč 0,01 Kč 16,40 Kč 5 g 1,30 Kč • ‡ 419,00481,85* Kachní prsa Magret de Canard – mulard I. G. P. původ: Francie vakuově baleno cena za 1 kg 129,90149,39* Kaštany předvařené původ: Francie bal.: sáček 400 g cena za 400 g 21,9025,19* Kapusta růžičková původ: Nizozemsko bal.: síť 5 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH AT DIC ION G IN GRAPHIQ ÉO ‡ archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i • 108,89 Kč PROTÉGÉE UE středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d • 5h • Příprava masa (cca 4,5 hodiny): Kachní prsa vyjmeme z obalu, osušíme kuchyňskou utěrkou a nožem kůži nakrojíme do pravidelných čtverečků o straně 5 mm. Následně je posypeme hrubozrnnou solí ze všech stran, vložíme do gastronádoby s pokličkou a necháme v chladničce odležet asi 4 hodiny. Poté prsa omyjeme studenou vodou, důkladně osušíme papírovou utěrkou a postupně je opékáme na pánvi bez tuku. Do dobře nahřáté pánve je vkládáme kůží dolů, jakmile je kůže opečená dokřupava, prsa obrátíme. Z druhé strany je opékáme již jen krátce, abychom prsa příliš nepropekli. Správně opečená prsa jsou na jádru masa růžová, stupeň propečenosti medium-rare nebo rare. Před servírováním je necháme odpočinout asi 5 minut při teplotě 60 °C, aby se zatáhly bílkoviny a na prkénko při krájení nevytékala masová šťáva. Příprava šťávy (cca 10 minut): Z výpeku slijeme přebytečný tuk, odvaříme veškerou tekutinu a dále ho vyrestujeme do zlatavé barvy. Vyrestovaný výpek zalijeme připraveným vývarem, přidáme demi-glace a svaříme na konzistenci šťávy. Šťávu přecedíme přes jemný cedník a dochutíme solí. Příprava kaštanového pyré (cca 60 minut): Oloupané vařené kaštany rozložíme do gastronádoby s pečicím papírem a pečeme je na 160 °C, dokud se krásně nerozvoní. Poté je rozemeleme v masovém mlýnku nebo rozsekáme v kutrovacím stroji do hladké pasty. Prolisovanou hmotu ohřejeme, vymícháme se smetanou, ochutíme solí a cukrem. Následně vše prolisujeme přes jemný cedník. Nakonec do ochuceného pyré vmícháme kostičky studeného másla. Příprava zeleniny (cca 30 minut): Oloupanou dýni nakrájíme na pravidelné kusy o váze 30 g a opečeme je na pánvi bez tuku do zlatavé barvy. Růžičkovou kapustu rozebereme na jednotlivé lístky, které krátce spaříme v horké osolené vodě a následně je přeložíme do studené vody s ledem. Lístky tak zůstanou krásně zelené. Poté je vyjmeme, osušíme papírovou utěrkou a taktéž opečeme na pánvi bez tuku. Opečenou zeleninu pokapeme olivovým olejem a servírujeme. Servírování: Na střed teplého talíře přeložíme řezy kachních prsou, zrcadlově na každou stranu naaranžujeme noky kaštanového pyré a opečenou zeleninu. Pokrm doplníme silnou šťávou a shisso bylinkou. Cena za jednu porci** : • Obtížnost: Pracovní postup: 15 cF1527_01-16.indd 15 2.12.15 12:16