Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Čerstvé potraviny

Platnost od 5.1 .2016 do 12.1 .2016


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Dušené vepřové ledvinky na slanině, krupicový knedlík Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky 2500 g 101,25 Kč 150 g 6,08 Kč 200 g 20 g 100 g 750 g 1 g 0,5 g 1 g 0,5 g 5,18 Kč 0,09 Kč 5,80 Kč 16,43 Kč 0,37 Kč 0,62 Kč 0,41 Kč 0,23 Kč 100 g 100 g 4,95 Kč 9,99 Kč 500 g 1000 g 100 g 14 g 150 g 50 g 0,5 g 100 g 8,90 Kč 8,90 Kč 11,00 Kč 0,06 Kč 16,18 Kč 2,45 Kč 0,50 Kč 11,00 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 120 min • Příprava ledvinek (cca 60 minut): Vepřové ledvinky položíme na krájecí desku a řez vedeme v polovině ledvinky rovnoběžně s prknem. Ostrým nožem z nich odstraníme ledvinovou pánvičku a veškeré močovody. Poté je nakrájíme na nudličky cca 15 × 50 mm a v několikrát měněné vroucí vodě je spaříme a propláchneme. Tak z nich odstraníme nežádoucí intenzivní pach. • Příprava základu a  šťávy (cca 60 minut): Slaninu nakrájíme na kostičky 5 × 5 mm a roztavíme ji dosklovata na pánvi na malém příkonu tepla. Oloupanou Cena za jednu porci** : 21,04 Kč cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji společně s kořením na vytavené slanině dozlatova. Základ zalijeme vývarem, vložíme spařené ledvinky a za občasného míchání a podlévání dusíme pod poklicí doměkka. Měkké ledvinky vyjmeme podběrákem, šťávu vyrestujeme na tuk (odvaříme všechnu tekutinu), zaprášíme moukou, snížíme příkon tepla a vše orestujeme dozlatova. Následně zalíjeme vývarem, rozšleháme metlou a asi 10 minut vaříme. Nakonec šťávu přecedíme přes jemný cedník a vložíme do ní ledvinky. • Příprava doplňků (cca 5 minut): Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky 5 × 30 mm a opečeme ji na suché pávni dokřupava. Lahůdkovou cibulku omyjeme a nakrájíme ji šikmými řezy na kolečka cca 15 mm široká. • Příprava krupicových knedlíků (cca 60 minut): Nejdříve si připravíme odpalované těsto. Mléko s máslem přivedeme k varu, ochutíme muškátovým oříškem a solí. Postupně do mléka vmícháváme jemnou krupičku. Jakmile vznikne těsto, v hrnci je pomocí vařečky promícháváme na mírném teple a restujeme „na bílé dno“. Těsto je správně vyrestované, když se nelepí na vařečku ani na stěny kastrolu. Těsto pak necháme vychladnout a až poté vmícháme postupně žloutky a vejce. Z připraveného těsta vytvarujeme pravidelné knedlíky o váze 600 g. Vaříme je v páře asi 25 minut na vymaštěné děrované gastronádobě. Ihned po uvaření je potřeme rozpuštěným máslem a vychladíme. • Servírování: Na levou stranu teplého talíře přeložíme napařené krupicové knedlíky, na pravou stranu servírujeme ledvinky se šťávou. Pokrm doplníme dokřupava opečenou slaninou a lahůdkovou cibulkou. ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU 50 40, 46,58* Vepřové ledvinky původ: Německo vakuově baleno cena za 1 kg Anglická slanina 80 90 99, 114,89* 100 kg hotového výrobku je vyrobeno z min. 80 kg vepřového boku bal.: cca 0,8 kg cena za 1 kg 4,405,06* Sůl kamenná bal.: 12× 1 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Maso: Vepřové ledvinky Horeca Select Sádlo vepřové, škvařené Horeca Select Cibule žlutá Sůl kamenná Slanina bez kůže Vepřový vývar, vlastní výroba Horeca Select Pepř černý, mletý Horeca Select Bobkový list Avokádo Nové koření Horeca Select Tymián čerstvý Doplněk: Cibulka lahůdková Anglická slanina Krupicový knedlík: Krupička jemná Mléko 1,5 % Máslo 82 % Sůl kamenná Žloutky pasterované Vejce Muškátový ořech mletý Máslo 82 % (na omaštění) 15 cF1602_01-16.indd 15 15.12.15 12:00