Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Čerstvé potraviny

Platnost od 5.1 .2016 do 12.1 .2016


Čerstvé potraviny - strana 5



















































     

Čerstvé potraviny - strana 5

14 17:38 Ryby PRO VŠECHNY, KTEŘÍ PODLEHLI CHUTI MOŘE RYBY Z FRANCIE DO 48 HODIN! Nyní se zaměříme na rozdíly lovu tzv. Petit Bateau (malé lodě) a Gros Bateau (velké lodě). Petit Bateau (malá loď) Gros Bateau (velká loď) Je jen 15  m dlouhá, lovící maximálně 35 mil od  pobřeží. Posádku většinou tvoří kapitán a  dva rybáři. Místo lovu určuje kapitán na  základě svých zkušeností, počasí a  sezóny. Loď je na  moři maximálně 1 den, buď na  noční, nebo denní lov. Po dosažení místa výlovu se spustí dvacetimetrové sítě a díky lanům se sítě dostanou až 100 metrů od lodi. Takto natažené se tahají za lodí 2–4 hodiny. Tento způsob lovu zamezí velkému tlaku na rybu v síti, a proto jsou ryby po vytažení stále živé. Důležité je, že se vše dělá vlastníma rukama, bez počítačové techniky (pouze sonar) a lov samotný není intenzivní. Kuchání ryb probíhá okamžitě po výlovu přímo na lodi. „Nevýhodou“ u ryb lovených Petit Bateau je, že ryby jsou až moc čerstvé a nelze je hned konzumovat. Je potřeba je nechat cca 2 dny zachlazené na ledu a až poté konzumovat. – VÝBORNĚ SE HODÍ NA PEČENÍ – RYBU STAČÍ OMÝT, NALOŽIT DO OLIVOVÉHO OLEJE SE SOLÍ A ČERSTVÝMI BYLINKAMI (ČI OBLÍBENÉ MARINÁDY) A PÉCT V ALOBALU ČI BEZ Jedná se o velké lodě, které vyplouvají na  moře až na  15–20 dní. Posádka je několikačlenná a  celý lov probíhá za  pomoci počítačů a  sonarů. Sítě jsou do  moře spouštěny až do hloubky 800–900 metrů, kde zůstávají až 13 hod. Tímto dochází k  velkému tlaku na  ryby. Ryby jsou po  vytažení na  palubu poškozené a již nežijí. Jedná se tedy o intenzivní lov, kdy se ryby používají především na fi lety. ZA 48 HODIN OD VÝLOVU JE VÁM K DISPOZICI NA NAŠEM PULTU Štítník červený nekuchaný Losos obecný kuchaný lat.: Trigla lucerna vel.: 200–600 g/ks původ: Francie, lov cena za 1 kg lat.: Salmo salar vel.: 1–9 kg/ks původ: Norsko, chov cena za 1 kg 169,00 179,00 194,35* Halibut grónský filet lat.: Reinhardtius hippoglossoides vel.: 300–600 g/ks původ: Dánsko, lov cena za 1 kg 205,85* – SLÁVKA JE CHOVANÁ NA LANECH NATAŽENÝCH MEZI DŘEVĚNÝMI KŮLY V MOŘI – DÍKY TÉTO TECHNICE NEOBSAHUJE LASTURA PÍSEK A MASO MÁ LEPŠÍ CHUŤ 319,00 366,85* ilustrační foto Pražma královská filet lat.: Sparus aurata vel.: 70–120 g/ks původ: Řecko, Chorvatsko, chov cena za 1 kg 469,00 539,35* 5 Slávka jedlá bouchots lat.: Mytilus edulis vel.: 100–130 ks/kg původ: Francie, chov cena za 1,4 kg 199, 00 228,85* *cena s DPH cF1602_01-16.indd 5 15.12.15 15:17