Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Čerstvé potraviny

Platnost od 13.1 .2016 do 26.1 .2016


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Vanilkový řez z listového těsta Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Korpus: Horeca Select Listové těsto pláty, mražené Náplň: Mléko 1,5 % Aro Cukr krupice Aro Vanilkový pudink Máslo 82 % Horeca Select Vanilinový cukr Na posypání: Aro Cukr moučkový Doplněk: Horeca Select Máta čerstvá Cena za jednu porci** : 170 g 10,10 Kč 312 g 70 g 31 g 78 g 6 g 2,96 Kč 1,32 Kč 1,40 Kč 8,58 Kč 0,26 Kč 20 g 0,40 Kč 15 g 5,99 Kč 3,10 Kč Obtížnost: 60 min • Příprava těsta (cca 12 minut): Rozmražený plát listového těsta rozdělíme na poloviny a pomocí válečku přeneseme na plechy s pečicím papírem. Pláty dvouzubou vidličkou propícháme a pečeme v troubě předem vyhřáté na 190 °C asi 10 minut. • Příprava náplně (cca 30 minut): V části mléka rozmícháme vanilkový pudink. Zbylé mléko s cukrem přivedme k varu, ihned poté do něj nalijeme rozmíchaný pudink a za stálého míchání vaříme na mírném příkonu asi 3 minuty. V pudinku se nesmí vytvořit hrudky. Je-li pudink dobře provařený, při degustaci necítíme syrový škrob. Takto uvařený základní krém vložíme do kotlíku univerzálního stroje s metlou. Stroj zapneme na rychlost 1, přidáme vanilinový cukr a mícháme do vychladnutí. Mezitím změklé máslo nakrájíme na malé kousky. Do vychladlého základního krému je postupně vmícháme. • Dokončení výrobku (cca 10 minut): Na upečený plát pečlivě rozetřeme připravený krém tak, aby po celé ploše měl stejnou výšku a byl rozetřen až ke kraji plátu. Povrch musí být hladký. Poté na něj položíme druhý plát tak, aby vrchní strana byla na krému. Na vrchní plát položíme jiný plech, lehce zatížíme a uložíme do chladničky. Tento výrobek sesazujeme den předem, aby zvláčněl a lépe se také krájel. Druhý den dezert nakrájíme na porce 3 × 7 cm, posypeme moučkovým cukrem a servírujeme. • Servírování: Část talíře dle vytvořené šablony lehce posypeme cukrem. Na pocukrovanou plochu přeložíme řez dezertu. Dezert doplníme snítkou čerstvé máty. Tipy kuchaře: Petr P t Stádník Stád ík šéfkuchař MAKRO/METRO 1. Aby se plát při pečení nedeformoval, musíme jej vždy propíchat vidličkou. Plát ničím nepotíráme. Požadované porce krájíme zlehka pilkovým nožem (cukrářským). MRAŽENÉ 49,9057,39* Listové těsto pláty vel.: 58 × 38 cm bal.: 7× 840 g cena za 840 g 39,0044,85* Puding vanilkový bal.: 1 kg cena za 1 kg 13,8015,87* Cukr moučka bal.: 10× 1 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Pracovní postup: 15 cF1603_01-16.indd 15 21.12.15 12:12