Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Čerstvé potraviny

Platnost od 27.1 .2016 do 9.2 .2016


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Zabijačkový kroupák s kysaným zelím Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky 2000 g 400 g 300 g 6 g 79,80 Kč 25,96 Kč 29,67 Kč 2,22 Kč 200 g 600 g 250 g 250 g 250 g 1 g 2 g 20 g 20 g 1 g 1 g 18,14 Kč 4,47 Kč 10,13 Kč 3,75 Kč 0,50 Kč 1,08 Kč 0,09 Kč 1,80 Kč 0,44 Kč 0,35 Kč 450 g 46,58 Kč 1000 g 120 g 10 g 100 g 29,90 Kč 1,56 Kč 0,04 Kč 4,95 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 3h • Příprava kroupáku (cca 3 hodiny): Očištěnou a omytou vepřovou hlavu, vepřový výřez a bůček uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Hlavu vyjmeme z vývaru teplou ji vykostíme. Následně maso překrájíme na drobné kousky. Nejlépe archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Cena za jednu porci : 26,14 Kč adenještě předem namočené kroupy propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté je znovu propláchneme. Oloupanou housku nakrájíme na malé kostičky, přelijeme vepřovým vývarem a necháme vsáknout. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle a přidáme ji k namočené housce. Nakrájené maso smícháme spolu s nasáklou houskou, uvařenými kroupami a celé důkladně okořeníme a dosolíme. Následně vymícháme v tzv. prejt, který dle potřeby rozmícháme s vývarem na jemnou kašovitou hmotu. Hotový prejt přendáme do sádlem vymaštěného pekáče a upěchujeme rukou na cca 4 cm vysokou vrstvu. Pečeme dozlatova a do zatuhnutí v troubě na 165 °C, cca 45–55 min. • Příprava doplňku (cca 5 minut): Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme. • Příprava kysaného zelí (cca 20 minut): Najemno krájenou cibulku osmahneme na sádle doměkka. Následně zasypeme cukrem, který necháme rozpustit. Přidáme kysané zelí, sůl, trochu vepřového vývaru a dusíme doměkka, aniž bychom museli zahušťovat. • Servírování: Rozpečenou porci kroupáku servírujeme na nahřátém talíři spolu s připraveným kysaným zelím doplněným lahůdkovou cibulkou. Rozpečený kroupák dekorujeme orestovanou slaninou. Tipy kuchaře: 1. V případě, že chceme mít kroupák tmavý, nalijeme na žemle místo vývaru vepřovou krev. 2. Upečený kroupák je dobré nechat nejprve vychladnout a pak jej teprve krájet na porce. 3. Zelí samozřejmě můžete použít i sterilované a smíchat je spolu s cibulovou natí (viz fotografie). ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Vepřová hlava dělená 39,9045,89* baleno v ochranné atmosféře bal.: cca 1 kg cena za 1 kg 103,50119,03* Váhalova slanina bal.: cca 1,2 kg cena za 1 kg Tuřanské kysané zelí bílé 11,9013,69* pevný podíl: 70 % původ: Česká republika bal.: sáček 500 g cena za 500 g archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Kroupák: Vepřová hlava dělená Vepřový výřez 80 % Vepřový bok Horeca Select Pepř černý, mletý Tučný vývar z uvařeného masa, vlastní výroba Houska Horeca Select Cibule žlutá Horeca Select Sádlo škvařené Kroupy velké Horeca Select Majoránka čerstvá Avokádo Nové koření, mleté Sůl kamenná Česnek čerstvý Horeca Select Zázvor mletý Kotányi Kmín mletý Doplněk: Slanina Kysané zelí: Horeca Select Kysané zelí Aro Cukr krupice Sůl kamenná Cibulka lahůdková 15 cF1604_01-16.indd 15 13.1.16 12:36