Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure - chuť Asie

Platnost od 10.2 .2016 do 8.3 .2016


Epikure - chuť Asie - strana 18



















































     

Epikure - chuť Asie - strana 18

Sp e c iá l KREVETY S RAJČATOVÝM ČATNÍ A BALSAMIKOVOU PĚNOU (2 PORCE) KREVETY 6 krevet 1 stroužek česneku 2 čajové lžičky omáčky sambal oelek 1 polévková lžíce čerstvého kerblíku 3 polévkové lžíce olivového oleje sůl, pepř Krevetám odlomíme hlavu, oloupeme je a  ocas ponecháme. Ostrým nožem podélně nařízneme hřbet, vyjmeme střívko a  jemným řezem nakrojíme tělo tak, aby vznikl celistvý plátek (tzv. motýlek). Česnek a  koriandr nasekáme a  smícháme společně s omáčkou sambal oelek a olivovým olejem. Do připravené směsi naložíme krevety a  necháme je marinovat. Těsně před podáváním je zprudka opečeme na pánvi. BALSAMIKOVÁ PĚNA 2 čajové lžičky nasekané cibule 2 čajové lžičky olivového oleje 30 ml balsamikového octa 200 ml rybího vývaru 200 ml smetany 60 g zmraženého másla sůl, pepř Cibuli zlehka orestujeme na olivovém oleji, přidáme balsamikový ocet a rybí vývar. Pozvolna vaříme, aby se směs zredukovala zhruba na třetinu původního objemu. Přidáme smetanu a  opět vše zredukujeme na třetinu. Podle chuti přidáme sůl a  pepř. Odstavíme z  ohně a  společně s ledovým máslem vymixujeme do pěny. ČATNÍ 200 g nahrubo nakrájené cibule olivový olej 1000 g oloupaných rajčat 1 citron 1 čajová lžička koriandrových semínek 2 bobkové listy 150 g cukru 1 čajová lžička soli pepř bramborový škrob (podle potřeby) Cibuli orestujeme na olivovém oleji a přidáme nakrájená rajčata. Citron nakrájíme na velmi tenké plátky a společně se zbylými ingrediencemi jej přisypeme k rajčatové směsi. Pozvolna vaříme 1–2 hodiny, na závěr čatní podle potřeby zahustíme škrobem. 18 cE1605_01-24.indb 18 WWW.EPIKURE.CZ 1/26/16 11:12 AM