Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure - chuť Asie

Platnost od 10.2 .2016 do 8.3 .2016


Epikure - chuť Asie - strana 3



















































     

Epikure - chuť Asie - strana 3

S noubení vín s  asijskými chutěmi není příliš probádané území. K autentickým pokrmům se v původní domovině totiž podává spíše místní pivo nebo pálenka, nejen v tuzemsku se však lidé často raději přikloní k  vínu. Ve výběru té správné kombinace, která chutě oboustranně podtrhne a nikoliv umlčí, ovšem mnohdy tápou obě strany. Thang Dang Toan, HoReCa Segment Manager pro asijské zákazníky, se rozhodl tyto dva světy propojit a uspořádal v pražské MAKRO Akademii setkání profesionálů věnované asijské kuchyni a vínům. SOUHRA TÝMŮ Podnětem pro akci byly mimo jiné zkušenosti a poznatky od majitelů asijských restaurací z řad zákazníků MAKRO, kteří by rádi vyšli vstříc českým hostům, seznámili se s touto oblastí a rozšířili svou nabídku o  vína dokonale ladící s  daným menu. „Vybrali jsme proto pokrmy typické pro konkrétní země, v nichž jsou zastoupeny tradiční ingredience a kombinace. Přípravy jídel se chopil tým dobře znalý asijské kuchyně, degustaci vín zaštítili specialisté z MAKRO,“ vysvětluje Thang Dang Toan. Dodává, že cílem bylo získat bližší povědomí o snoubení chutí a následně schopnost doporučit vhodná vína konkrétním asijským restauracím, aby si jejich hosté současně a naplno vychutnali jídlo i víno. ZÁPŘAH V KUCHYNI Kuchařský tým vedl teprve čtyřiadvacetiletý Chu Phuong Duy, který se do České republiky přistěhoval z Vietnamu před třinácti lety. Působil ve známých pražských podnicích SaSaZu a  Soho a  pomáhal také s  otevřením několika bister. Zajímá se o asijskou i evropskou kuchyni a v budoucnu by si rád otevřel vlastní restauraci. V jeho režii se během několikahodinové akce připravilo patnáct jídel z  pěti zemí – Vietnamu, Japonska, Koreje, Číny a  Thajska  – a  jedno po druhém sklízelo upřímnou chválu účastníků. CO NEJVÍC CHUTNALO? Nejsilnějším kulinářským dojmem redaktorky EPIKURE byl vietnamský marinovaný bůček, korejský bibimbap a  čínská křupavá kachna. K favoritům ostatních účastníků patřily mimo jiné grilované kalamáry, japonské temaki a  thajský salát z papáji a manga. fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1605_01-24.indb 3 tw i tte r. c o m / m a k ro cr 3 1/26/16 11:11 AM