Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure - chuť Asie

Platnost od 10.2 .2016 do 8.3 .2016


Epikure - chuť Asie - strana 4



















































     

Epikure - chuť Asie - strana 4

Sp e c iá l CESTA ASIÍ Sehraná kuchařská čtveřice nabídla ucelený průřez asijskými chutěmi a  kulinářský výlet do každé země zahrnoval tři zastávky – ochutnávku pěti z nich včetně vybraných vín naleznete na následujících stranách. Během příprav kuchaři dokonale využili potenciál zdejší špičkově vybavené kuchyně – od ostrých nožů, přes gril až po sous-vide, samozřejmě nezahálely ani pánve wok. Mimo jiné se podávaly lehké vietnamské rolky z rýžového papíru plněné čerstvou zeleninou a  vařenými krevetami, vynikající marinovaný bůček Bun cha s  nudlemi či japonské CELÝ DEN PROVÁZELA PŘÍJEMNÁ ATMOSFÉRA, UPŘÍMNÁ RADOST Z JÍDLA I VÍNA A PŘEDEVŠÍM PROFESIONALITA VŠECH POVĚŘENÝCH ODBORNÍKŮ – JAK V KUCHYNI, TAK BĚHEM DEGUSTACE. nigiri sushi s lososem naloženým ve šťávě z červené řepy. Výraznou chutí zaujalo osobité korejské kimchi, příjemné osvěžení přinesl thajský salát z manga, papáji, sušených rajčat a  bylinek, velký ohlas vzbudily i grilované kalamáry. LADÍ, NELADÍ? SOMMELIER MAKRO PAVOL VELIČ 4 cE1605_01-24.indb 4 Snoubení jídel s  víny se ujali sommelieři Richard Süss a  Pavol Velič, kteří společně s  odbornou poradkyní Marcelou Pávovou vybírali nejvhodnější produkty od domácích i  zahraničních vinařů. Jakmile šéfkuchař naservírované jídlo popsal a představil použité ingredience, přišel na řadu výběr potenciálně vhodných vín následovaný degustací a  diskusí. U  každé kombinace hrál roli nejlepší soulad a vzájemná podpora chutí, aby obě složky navzájem rozvinuly své chuťové přednosti. V  párování bodovala vína bílá, červená i růžová z různých koutů světa, rozmanitých odrůd i  cukernatosti a  výsledný výběr byl stejně pestrý jako celé menu. SOMMELIER MAKRO RICHARD SÜSS WWW.EPIKURE.CZ 1/26/16 11:11 AM