Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure - chuť Asie

Platnost od 10.2 .2016 do 8.3 .2016


Epikure - chuť Asie - strana 6



















































     

Epikure - chuť Asie - strana 6

Sp e c iá l VIETNAM Vietnamská kuchyně je považována za jednu z  nejpestřejších a  nejzdravějších na světě. Základem jídel bývají vývary z  hovězího či kuřecího masa, které dochucují například nudle. Oblíbená je také úprava v páře či pánvi wok, v níž se ingredience krátce orestují, nejčastěji na vepřovém sádle. Velmi rozšířené jsou sladkovodní ryby (kapr, sumec, úhoř) a plody moře (krabi, krevety). Z masa je nejčastěji zastoupeno vepřové a hovězí. K  dochucení pokrmů se hojně využívají čerstvé bylinky – koriandr, vietnamská máta, vietnamská bazalka či shiso listy (česky perila křovitá). K  nejznámějším jídlům se řadí polévka Pho, rýžové nudle v různých úpravách či marinovaný vepřový bůček Bun cha. KŘUPAVÁ A ČERSTVÁ ROLKA PODÁVANÁ S EMULZÍ Z LIMETKOVÉ ŠŤÁVY A CHILLI A MANGOVÝM SALÁTEM OCHUCENÝM ČERSTVÝMI BYLINKAMI A SMAŽENOU CIBULKOU PRVNÍ VERZE DRUHÁ VERZE Smažená rolka v rýžovém papíru, plněná směsí mletého vepřového masa, skleněných nudlí, jidášových uší, mrkve, kedlubny a šalotky se ochucuje solí, pepřem, cukrem, rybí omáčkou a pivem. Čerstvá rolka v  rýžovém papíru plněná skleněnými nudlemi, krevetami, salátem little gem, surimi tyčinkami, koriandrem, vietnamskou bazalkou a  vietnamskou mátou. VÍNO VÍNO Vinice Hnanice, Svatovavřinecké rosé 2015, kabinetní, polosuché Vinařství Petr Skoupil, Tramín červený 2014, jakostní, polosuché Aroma vína s čistou, světle růžovou barvou je podmanivě ovocné s  tóny jahod, malin a  smetany. Chuť je svěží, výrazně ovocná s projevem malin a jahod (připomíná jahodové bonbony). V dochuti jsou patrné stopy smetanovosti a  příjemného zbytkového cukru. Jemné aroma liči, rozkvetlé růže a broskvové šťávy. Chuť je velmi svěží se stopou čerstvých hroznů a  kořenitým dotekem. V  závěru vína zazní linie meruňkového pyré a  ovocné zavařeniny. Vše je zakončeno svěží kyselinkou. Vinice Hnanice SVATOVAVŘINECKÉ • rosé • kabinetní • bal.: 750 ml • cena za 750 ml 99,90 120, 88* Vinařství Petr Skoupil TRAMÍN ČERVENÝ • jakostní • bal.: 750 ml • cena za 750 ml 107,50 130, 07* DOJMY archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Jemně ochucená směs mletého masa konzistencí téměř připomínala paštiku a  tvořila příjemný kontrast s  křupavým rýžovým papírem. Druhá varianta napěchovaná čerstvou zeleninou a  krevetami vynikala svěžestí, kterou podtrhly aromatické bylinky. Celý dojem umocnil výrazný mangový salát v  zajímavé kombinaci se smaženou cibulkou. 6 cE1605_02-09.indd 6 VÍTE, ŽE… … vietnamská kuchyně se řídí filozofií pěti elementů, které symbolizují pět chutí  – ostrou, kyselou, hořkou, slanou a sladkou? V  jižní části země dominuje sladká a ostrá, na severu pak slaná. WWW.EPIKURE.CZ 1/27/16 1:54 PM