Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure - chuť Asie

Platnost od 10.2 .2016 do 8.3 .2016


Epikure - chuť Asie - strana 8



















































     

Epikure - chuť Asie - strana 8

Sp e c iá l KOREA Pro korejské pokrmy je charakteristická značná ostrost a  výrazná aromatičnost. Zdejší gastronomie nemá ve světě tolik příznivců jako kuchyně ostatních asijských zemí, ale má co nabídnout. Synonymem pro korejskou kuchyni je bezesporu kimchi (kimčchi) – nakládaná a  fermentovaná zelenina výrazně ochucená zázvorem, česnekem, cibulí, cukrem a  chilli, jež se podává jako příloha téměř ke každému chodu. Jejím základem je čínské zelí, které mohou doplňovat další druhy zeleniny, například okurky, mrkev či řepa. BIBIMBAP S RÝŽÍ, HOVĚZÍM, ZELENINOU A KŘEPELČÍM VEJCEM Kombinace vařené rýže, nízkého roštěnce připraveného ve woku, kedlubny, mrkve, jidášových uší, hub shimei a  volského oka z křepelčího vajíčka. Pokrm je kořeněn pastou sambal oelek a sójovou omáčkou. VÍNO Tussock Jumper, Riesling 2014, Německo, Rheinhessen Víno má zlatavou barvu se zelenkavými odlesky a  příjemné aroma citrusů, meruněk a lipového květu. Chuť je výrazně osvěžující s  tóny citrusových plodů, vodního melounu a meruněk. V dochuti vína najdete příjemný dotek zbytkového cukru a limetkové šťávy. DOJMY VÍTE, ŽE… archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Hovězí maso bylo štavnaté a přiměřeně kořeněné, sekundovala mu vařená rýže a nudličky zeleniny připravené ideálně na skus. Dokonalý chuťový zážitek nastal po rozkrojení křepelčího vajíčka, kdy se mírně tekutý žloutek propojil s ostatními ingrediencemi. 8 cE1605_02-09.indd 8 Tussock Jumper RIESLING • původ: Německo • bal.: 750 ml • cena za 750 ml 172,90 209, 21* … tradiční korejské menu se skládá až z deseti chodů? Základem je vařená rýže, k  níž se podávají ryby, mořské plody a maso. Vše doplňují malé mističky (tzv. banchan) s  čerstvou, vařenou nebo nakládanou zeleninou, řasami a dalšími pikantními doplňky. WWW.EPIKURE.CZ 1/27/16 11:34 AM