Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Makro - čerstvé potraviny

Platnost od 10.2 .2016 do 23.2 .2016


Makro - čerstvé potraviny - strana 14



















































     

Makro - čerstvé potraviny - strana 14

Zadělávané krůtí žaludky s bramborovohoubovým nákypem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 2000 g 150 g 150 g 200 g 30 g 15 g 100 g 189,80 Kč 3,28 Kč 2,24 Kč 3,78 Kč 3,59 Kč 0,07 Kč 7,84 Kč 100 g 120 g 120 g 1000 g 200 g 1 g 0,2 g 20 g 300 g 300 g 150 g 2,19 Kč 12,10 Kč 1,19 Kč 300 g 100 g 500 g 0,05 g 20 g 0,05 g 1200 g 250 g 30 g 50 g 6,57 Kč 4,05 Kč 114,50 Kč 0,02 Kč 0,09 Kč 0,02 Kč 14,28 Kč 12,25 Kč 3,59 Kč 1,19 Kč 20 g 2,40 Kč Cena za jednu porci** : 1,88 Kč 1,00 Kč 0,12 Kč 0,09 Kč 4,47 Kč 6,57 Kč 8,68 Kč 40,78 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 3h • Příprava masa (cca 60 minut): Očištěnou zeleninu určenou na přípravu vývaru nakrájíme na větší kusy a orestujeme ji na tuku dozlatova. Poté ji zalijeme vodou, přidáme omyté žaludky, sůl, rychle přivedeme k varu, naběračkou sebereme z povrchu sražené bílkoviny, snížíme příkon tepla a pozvolna vaříme, dokud nejsou žaludky měkké. Měkké žaludky vyjmeme podběrákem a vývar přecedíme přes cedník s plátýnkem. Z uvařených žaludků odřízneme vnitřní stěny a všechny šlachovité blány. Očištěné žaludky překrojíme na poloviny. • Příprava omáčky (cca 30 minut): Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme přecezeným vývarem z vaření žaludků a mlékem, metlou rozšleháme, ochutíme mletým muškátovým oříškem, mletým bílým pepřem a vaříme asi 15 minut. Poté omáčku přecedíme. Očištěný květák rozebereme na drobné růžičky, mrkev oloupeme a nakrájíme šikmými řezy na větší kusy. Zeleninu vložíme do omáčky a vaříme doměkka. Následně omáčku zjemníme smetanou, krátce povaříme (cca 5 minut), vložíme nakrájené žaludky, překrájené listy petržele a popřípadě dochutíme solí. Konzistence omáčky je lehce tekoucí. • Příprava nákypu (cca 90 minut): Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Třetinu ještě teplých brambor rozšťoucháme na menší kousky společně s překrájenými listy petržele. Ostatní brambory vychladíme a nakrájíme na kostky cca 2 cm velké. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na sádle dosklovata. Poté vložíme rozmražené houby, ochutíme solí, mletým kmínem, mletým pepřem a dusíme na skus. Vejce oddělíme na žloutky a bílky, osolené žloutky vyšleháme do pěny a vmícháme do šťouchaných brambor, přidáme nakrájené brambory a orestované houby. Z bílků vyšleháme pevný sníh a opatrně jej vmícháme do směsi. Směs přeložíme do pekáče vymaštěného sádlem a vysypaného strouhankou. Pečeme v troubě předem vyhřáté na 165 °C cca 45 minut. Po upečení nákyp necháme vychladnout, nakrájíme na porce a při servírování je regenerujeme. • Servírování: Na levou stranu teplého talíře přeložíme zregerovaný nákyp, na pravou stranu servírujeme zadělávané žaludky se zeleninou. Pokrm doplníme lístky čerstvé petržele. ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU MRAŽENÉ archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH • ilustrační foto 94,90109,14* Krůtí žaludky původ: Česká republika vakuově baleno cena za 1 kg Cibule kuchyňská žlutá „velká“ 14,9017,14* vel.: příčný průměr 80+ mm původ: Nizozemsko bal.: síť 10 kg cena za 1 kg 229,00263,35* Hřib smrkový kostky lat.: Boletus edulis bal.: 1 kg cena za 1 kg 14 cF1605_01-16.indd 14 27.01.16 16:16 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i Maso: Krůtí žaludky Horeca Select Cibule žlutá Mrkev Celer bulva Horeca Select Petržel listová Sůl kamenná Tuk Omega Omáčka: Horeca Select Cibule žlutá Máslo 82 % Mouka hladká Vývar z žaludků Mléko 1,5 % Horeca Select Muškátový oříšek Pepř bílý, mletý Sůl kamenná Mrkev Květák Smetana ke šlehání 31 % Nákyp: Horeca Select Cibule žlutá Horeca Select Sádlo škvařené Horeca Select Hříbky kostky, mražené Kmín mletý Sůl kamenná Horeca Select Pepř černý, mletý Horeca Select Brambory, varný typ B Vejce Horeca Select Petržel listová Strouhanka (na vysypání pekáče) Doplněk: Horeca Select Petržel listová středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Název položky