Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Makro - čerstvé potraviny

Platnost od 10.2 .2016 do 23.2 .2016


Makro - čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Makro - čerstvé potraviny - strana 15

Rýžový nákyp se švestkami Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Nákyp: Rýže (ne parboiled) Voda Sůl kamenná Mléko 1,5 % Vejce Aro Cukr krupice Vanilkový lusk čerstvý Máslo 82 % Citron (na kůru) Švestky půlené, mražené Marinované švestky: Švestky půlené, mražené RIOBA Cukr třtinový Slivovice Horeca Select Badyán Omáčka: Zakysaná smetana Vanilkový lusk čerstvý RIOBA Cukr třtinový Doplněk: Aro Cukr moučkový archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static 40,98 Kč 300 g 150 g 30 g 1 g 8,70 Kč 7,16 Kč 7,14 Kč 0,77 Kč 500 g 0,2 g 100 g 27,33 Kč 0,56 Kč 4,77 Kč 50 g 1,00 Kč 0,07 Kč 11,28 Kč 14,70 Kč 4,72 Kč 0,56 Kč 30,24 Kč 2,50 Kč 36,25 Kč 19,87 Kč Tipy kuchaře: Petr P t Stádník Stád ík šéfkuchař MAKRO/METRO 1. Rýže na přípravu nákypu musí být dokonale měkká; toho docílíme tím, že ji nejdříve udusíme ve vodě a následně rozváříme v mléce. 2. Na nákyp použijeme rýži, která se dobře rozváří na kaši. Rýže parboiled není vhodná. Obtížnost: Pracovní postup: 70 min • Příprava rýže (cca 20 minut): Přebranou a v několikrát měněné vodě propláchnutou rýži vložíme do hrnce, zalijeme ji osolenou vodou a vaříme, dokud se voda nevsákne do rýže. Poté hrnec přiklopíme poklicí, odstavíme ze zdroje a necháme asi 15 minut odstát, aby rýže dokonale změkla. Měkkou rýži zalijeme mlékem, přidáme máslo a uvaříme z rýže velmi hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Do chladné kaše vmícháme vyšlehané žloutky, vnitřek vanilkového lusku a citronovou kůru. Z bílků vyšleháme společně s cukrem pevný sníh a zlehka ho vmícháme do rýže. • Dohotovení nákypu (cca 45 minut): 2/3 hmoty přeložíme do pekáče a cukrářskou kartou ji upravíme tak, aby po celé ploše byla ve stejné vrstvě. Švestky rovnoměrně poskládáme na povrch hmoty a následně na ně opět cukrářskou kartou rozetřeme zbývající část kaše. Nákyp pečeme v troubě předem zahřáté na 165 °C cca 45 minut. Délka pečení závisí na výšce nákypu. Upečený nákyp nakrájíme na porce. • Příprava švestek (cca 10 minut): Mražené švestky necháme pozvolna rozmrazit. Do pánve dáme cukr a na mírném příkonu tepla připravíme světlý karamel. Pak jej zalijeme trochou vody, přidáme badyán a rozvaříme. Do teplého karamelu přidáme rozmražené švestky, ochutíme slivovicí a necháme marinovat. • Příprava omáčky (cca 4 minuty): Zakysanou smetanu ochutíme třtinovým cukrem a semínky z vanilkového lusku, pečlivě vše rozmícháme. • Servírování: Na teplý talíř přeložíme porci nákypu posypanou moučkovým cukrem. Pokrm doplníme marinovanou švestkou a smetanovým krémem. MRAŽENÉ 27,0031,05* Rýže dlouhozrnná bal.: 5 kg cena za 1 kg 29,0033,35* Švestky půlené bal.: 2,5 kg cena za 1 kg 20,5023,58* Zakysaná smetana Krémovitá 15 % bal.: 375 ml, 6× 375 ml cena za 375 ml archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Cena za jednu porci : 1000 g 1200 g 15 g 1200 g 300 g 250 g 0,2 g 300 g 50 g 1250 g 15 cF1605_01-16.indd 15 27.01.16 12:02