Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Makro - čerstvé potraviny

Platnost od 10.2 .2016 do 23.2 .2016


Makro - čerstvé potraviny - strana 5



















































     

Makro - čerstvé potraviny - strana 5

Ryby PRO VŠECHNY, KTEŘÍ PODLEHLI CHUTI MOŘE SEZÓNA TRESKY SKREI JE ZDE! Co je Skrei? Budoucnost Skrei je sezónní treska obecná (Gadus morhua) v té nejlepší podoPopulace tresky obecné, zahrnující i Skrei, je považována za jedbě. Je k dispozici pouze od ledna do dubna (každoročně se přesný nu z nejlépe řízených populací tresek na celém světě. Norsko má termín sezóny může měnit v  závislosti na  počasí) podél norského globální pohled na  udržitelné hospodářství, které je postavené pobřeží. Tresky tráví většinu svého života v Barentsově moři bohana dlouhodobé prognóze. Norsko a Rusko mají společnou odpotém na živiny, ale když dosáhnou dospělosti, tj. okolo pátého roku vědnost za zachování populace a každý rok rozhodují o rybolovživota, vrací se zpět na místo rodiště, aby se mohly vytřít. ných kvótách. Treskou Skrei může být označována pouze taková treska, která je ulovena, zpracována dle přísných požadavků, zabalena do 12 hodin od výlovu a uchovávána v teplotním rozmezí 0–2 °C. Slovo Skrei pochází Taková musí být jednotlivě označena kvalitativním štítkem. z norského slova „skrida“, které znamená kráčet, putovat. Víte, že? Treska obec obecná Skrei bez hlavy Ohromující chuť archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static 14 17:38 Migrační cesta způsobuje Skrei bělejší maso než treskám v jiném věku. Vzhled a  kondice tresky zároveň dosahují nejvyšší kvality. Tvoří vynikající základ pro výživné jídlo. Je to jedna z nejzdravějších bílých ryb a jedna porce poskytne doporučený denní příjem omega 3 mastných kyselin. – MASO SVOU KONZISTENCÍ TÉMĚŘ VŮBEC NEPŘIPOMÍNÁ RYBÍ MASO – KŘEHKÉ, VELMI CHUTNÉ MASO SE VÝBORNĚ HODÍ NA PEČENÍ A GRILOVÁNÍ Mečoun obecný filet vakuum lat.: Xiphias gladius vel.: 1–3 kg/ks původ: Chile, lov cena za 1 kg lat.: Gadus morhu morhua vel.: 2+ kg/ks původ: Norsko, lov cena za 1 kg za 1 kg 219,00 251,85* Sumec velký porce lat.: Sirulus glanis vel.: 200–400 g/ks původ: Česká republika, chov cena za 1 kg 449,00 279,00 Ústřice velká Fine de Claire Slávka středomořská lat.: Crassostrea gigas vel.: N°1, cca 100 g/ks původ: Francie, chov cena za 1 kg lat.: Mytilus galloprovencialis vel.: 70–90 ks/kg původ: Itálie, chov cena za 1 kg 199,00 69,00 516,35* 320,85* – IDEÁLNÍ NA VALENTÝNSKÝ STŮL – PRODEJ I NA KUSY 228,85* 5 79,35* *cena s DPH cF1605_01-16.indd 5 27.01.16 14:23