Aktuálníletáky.cz   

Kaufland leták na tento týden + příští týden : Kaufland na příští týden

Platnost od 11.2 .2016 do 17.2 .2016


Kaufland na příští týden - strana 24



















































     

Kaufland na příští týden - strana 24

NAŠI DODAVATELÉ Maso z Jičína O dkud pochází a  kde se chovají některá prasátka, ze kterých pochází naše vepřové? Věděli jste, že na obalu každého balíčku s masem na našich regálech dohledáte místo původu? Podívejte se s  námi do  Jičína k  Ing.  Bohuslavu Kohoutovi z  Maso Jičín, který se zabývá nejen porážkou, ale také porodnou selat, a Milanu Pažoutovi z  AGROPRODUKT Straky. Oba patří k  široké paletě našich dodavatelů vepřového masa. Ing.  Bohuslav Kohout se s  Milanem Pažoutem znají a  spolupracují spolu už dlouhá léta. Milan Pažout se zabývá první fází života prasátek. Od Bohuslava Kohouta k němu dorazí z porodny malá, pár týdnů stará selátka. O ta pečuje až po stý den jejich života Milan Pažout. Poté putují zpátky do Masa Jičín na jatka. Volný výběh Ve Strakách žijí vepříci ve volném výběhu. Každé prasátko má možnost většího pohybu, může běhat, je na sluníčku a na čerstvém vzduchu. Porážení bez zbytečného stresu Prasátka se nepřeváží na žádné dlouhé vzdálenosti. Do Masa Jičín putují maximálně 50 km. Během hodiny je prasátko na jatkách. Tam postupují tak, aby žádné zvíře při porážce netrpělo. K tomu je určený stájník, který umí zacházet se zvířaty. „Zvířata mají dostatek prostoru a  netlačí se na  sebe. Prasátka mají ráda vodu, takže sprcha, kterou prochází, je jim příjemná. Celkově by se měla cítit jako ve  stáji,“ říká Bohuslav Kohout. Celou porážku kontroluje veterinář, který dohlíží na  správné postupy a  kontroluje kvalitu masa. Díky rychlému procesu a  krátkým vzdálenostem jsou vepřové půlky do  masozávodu Kaufland dodávány rychle a ve vysoké kvalitě. Prasátka jsou ve volném výběhu a mají velkou možnost pohybu. Zpracování v masozávodu Kauflandu Do masozávodu Kauflandu v Modleticích dorazí vepřové půlky, které pak zpracují naši řezníci. Na příjmu zboží se zkontroluje, zda maso splňuje všechny kvalitativní požadavky. Maso musí mít teplotu do 7 °C, aby byla zaručena stanovená mikrobiologická kvalita. Mikrobiologická kvalita se testuje v naší laboratoři přímo v masozávodě. Zařízení, které dokáže během 3 hodin přesně vyhodnotit mikrobiologickou kvalitu, máme jako jeden z  mála masozávodů. Vepřové půlky se také kontrolují vizuálně, zda jsou správně opracované a  očištěné. S  dodavateli udržujeme dobré vztahy, děláme pravidelné návštěvy a dbáme na to, aby každý z našich dodavatelů dodržoval řádné zacházení se zvířaty. Stálý veterinární dozor Příjem a kontrola masa musí být velmi přísná. V Kauflandu dodržujeme mnohem přísnější podmínky, než jsou stanovené českou legislativou, abychom zpracovávali a prodávali opravdu jen maso vysoké kvality. V našem masozávodě je přítomný veterinární dozor, který pravidelně prochází celým provozem. Certifikát kvality IFS Náš masozávod je oceněný certifikátem IFS, který zabezpečuje výrobu a kvalitu našich výrobků dle mezinárodních standardů. Naše vlastní výrobky a surovinu necháváme pravidelně kontrolovat ve státní laboratoři. Kromě toho denně probíhá namátková kontrola, jestli výrobky opravdu odpovídají obsahu uvedenému na obalu a zda jsou dodržovány předpisy kvality. Do masozávodu Kauflandu se dostane jen maso, které splní velmi přísné podmínky. Více na: Mila Pažout se s Bohuslavem Kohoutem znají Milan M a spolupracují s sp spolu dlouhá léta. www.kaufland.cz/ chovatele Zkuste třeba: eba: Nadívaná vepřová pečeně se švestkovou omáčkou Potřebujeme: • 800 g libového vepřového masa K-Purland (kýta, pečeně) • 500 g hotových bramborových knedlíků • 300 ml vývaru • 200 g čerstvých švestek • 4 sušené švestky • 3 cibule • 1 mrkev • 1 stonek řapíkatého celeru • 1 lžíci sádla • 1 lžíci másla • 1 lžíci hnědého cukru • 2 lžičky švestkových povidel • 1 lžíci jablečného octa • sůl • pepř Postup: Mrkev oloupeme a spolu s celerem nakrájíme na  drobné kostičky. Podobně upravíme sušené švestky a nadrobno nasekáme i všechnu oloupanou cibuli. Mrkev, celer, sušené švestky a  asi 2/3 cibule smícháme a  dobře osolíme. Do masa vyřízneme velkou podélnou kapsu, kterou touto směsí naplníme. Otvor uzavřeme jehlicí nebo špičatou špejlí a  celou pečeni osolíme a  opepříme. V  pekáči rozehřejeme sádlo a  pečeni na něm ze všech stran opečeme dozlatova. Přidáme i zbylou cibuli, krátce zasmahneme a podlijeme vývarem. Pečeni pak přendáme do trouby rozehřáté na 200 °C a pečeme asi 90 minut do změknutí. Podle potřeby občas podlijeme vývarem navíc. Čerstvé švestky očistíme, zbavíme pecky a rozpůlíme. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme švestky s cukrem a krátce je necháme karamelizovat. Šťávu z hotové pečeně scedíme, přidáme povidla, ocet a krátce provaříme. Podle potřeby naředíme vývarem nebo naopak dále vyvaříme do zhoustnutí. Nakonec do omáčky vložíme karamelizované švestky a necháme prohřát. Plátky pečeně pak podáváme se švestkovou omáčkou a bramborovými knedlíky. Tip: Povidlovou omáčku můžeme ozvláštnit i trochou badyánu nebo perníkového koření. MASO Řízky pečené v troubě Potřebujeme: • 600 g vepřových plátků na řízky K-Purland • 2 vejce • 100 g strouhanky • 100 g mouky • sůl • pepř • tuk na smažení Postup: Vejce vyklepneme do  širší misky a  rozšleháme vidličkou. Mouku a  strouhanku dáme do  dvou talířů vedle sebe. Maso očistíme a důkladně osušíme. Každou porci dáme pod potravinářskou fólii a naklepeme paličkou na tenký plátek. Vyklepané plátky osolíme a opepříme z obou stran. Poté řízky obalíme v mouce, ve vejci a nakonec ve strouhance. Obalené řízky odkládáme stranou na papírový ubrousek. Troubu rozehřejeme na 200 °C. V pánvi rozehřejeme tuk a připravené řízky v něm krátce předsmažíme. Předsmažené řízky ukládáme do pekáče, a jakmile jej zaplníme, přendáme je do trouby a pečeme řízky najednou. Z každé strany asi 8 až 10 minut (nebo podle barvy trojobalu). Upečené řízky odkládáme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Poté ihned podáváme, dokud jsou křupavé. Tip: Dopékání v troubě je obzvlášť praktické, pokud chceme připravit větší množství řízků najednou ve stejný čas. Více na: www.kaufland.cz/ kucharka