Aktuálníletáky.cz   

XXX Lutz nábytek - aktuální leták XXXLutz : Nové trendy v kuchyních

Platnost od 15.2 .2016 do 31.12 .2017


Nové trendy v kuchyních - strana 12



















































     

Nové trendy v kuchyních - strana 12

Třídění odpadu jako šance! Důležitost důsledného třídění odpadu je stále trochu podceňována, ačkoliv pečlivým vytříděním odpadu šetříme přírodní zdroje jako například vodu a další suroviny a podporujeme jejich udržitelnost. Jeden skleněný obal může bez problémů sloužit navěky, pokud ho ovšem z ostatního odpadu vytřídíme. Pořiďte si do Vaší nové kuchyně naše rozmanité systémy na třídění odpadu a nepromarněte šanci udělat něco pro udržitelný rozvoj a životní prostředí. Správné uskladnění potravin! Naše inovativní ledničky disponují různými tepelnými zónami, které zachovají Vaše potraviny déle čerstvé a svěží. Nezáleží, zda se jedná konkrétně o zónu Vita Fresh, Bio Fresh nebo Long Fresh, důležité je, že lednička takovou zónou je vybavena. Tyto speciální „vychytávky“ výrazně prodlouží čerstvost nejrůznějších potravin až na 4 týdny. hroznové víno +17 dní mrkev +30 dní jablka +30 dní hlávkový salát +8 dní chřest +8 dní Další tipy pro potraviny! Zdravé VAŘENÍ! Při vaření je důležité zachovat v pokrmech co nejvíce vitamínů, proteinů a živin. To vše je zaručeno při vaření v páře. Už v období 2000 let před Kristem se v Asii za pomoci páry připravovala zelenina, ryby a maso. Udělejte něco pro své zdraví a vařte v páře. Můžete tak upravovat množství surovin: maso, ryby, rýži, zeleninu, chléb, těstoviny všech druhů, nákyp atd. Rychle do chladu: uložte Vaše potraviny do chladničky nejlépe ihned po nákupu, aby nebyly příliš dlouho vystaveny teplotním změnám. Při nakupování dávejte pozor na data minimální trvanlivosti a spotřeby. Sterilní prostředí: lednička by měla být pravidelně čištěna. Jen tak se zabrání množení choroboplodných zárodků. Zbytky pokrmů: zabalte zbytky jídla do potravinové fólie předtím, než je uložíte do ledničky, zůstanou tak déle čerstvé. Navíc zabráníte jejich kažení. Pro úsporu energie: zbytky hotových jídel nechte nejprve vychladnout, než je dáte do chladničky. Pokud byste je tam uložili ještě horké, zbytečně se pak spotřebuje energie při následném ochlazování pokrmu. Pod spodní přihrádkou se zpravidla nachází zásuvka na zeleninu. To je správné úložiště například pro saláty a některé druhy ovoce. Druhy jako ananas, mango, citrusové plody a banány musejí bohužel zůstat venku. Toto doporučení platí také pro rajčata. Při pobytu v ledničce ztrácí vyjmenované druhy aroma, banány navíc získají i jinou barvu. PEFC: Certifikát s logem PEFC je důkazem naší lásky k přírodě, angažovanosti v ochraně životního prostředí a šetrného zacházení s přírodními zdroji dřeva. Intenzivní prosazování konceptu PEFC znamená ekologickou rovnováhu lesů a je garantem kontrolovaného a obnovitelného lesního hospodářství s nezávislým kontrolním systémem. Ochrana životního prostředí: Jako jeden z prvních výrobců ve svém oboru klademe důraz na novou normu Euro 5, která se zasazuje o snížení oxidů dusíku a prachového znečištění vzduchu o 80 %. Recyklovatelné balení: Mnoho z našich dodavatelů spolupracuje s firmami, které uzavřely smlouvy o recyklovatelnosti balicích materiálů. To znamená, že používají výhradně recyklovatelné a ekologicky šetrné balení. Je tak garantováno, že obalový materiál bude nejen ekologicky vyroben, ale i šetrně odstraněn či recyklován.