Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Čerstvé potraviny

Platnost od 24.2 .2016 do 8.3 .2016


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Hovězí guláš se špekovými knedlíky Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Maso: Hovězí maso přední – kližka Omáčka: Horeca Select Cibule žlutá Horeca Select Sádlo vepřové, škvařené Nadir Kmín celý Rajčatový protlak Horeca Select Paprika mletá, sladká Horeca Select Pepř černý, mletý Sůl kamenná Česnek čerstvý Zahuštění: Mouka hladká Hovězí vývar, vlastní výroba Dochucení: Horeca Select Majoránka čerstvá Česnek čerstvý Špekové knedlíky: Uzený bůček – příprava: Vepřový bok bez kosti uzený Horeca Select Nové koření Horeca Select Pepř černý, celý Horeca Select Cibule žlutá Těsto na knedlíky: Vepřový bok bez kosti uzený, uvařený Horeca Select Cibule žlutá Slanina bez kůže Bílé pečivo (housky) Mouka hrubá Sůl kamenná Vejce Mléko 1,5 % Horeca Select Pepř černý, mletý Horeca Select Muškátový oříšek, mletý Horeca Select Petržel listová Horeca Select Sádlo vepřové, škvařené Smažená cibule: Horeca Select Cibule žlutá Olej (na smažení) 1500 g 232,35 Kč 1200 g 200 g 0,5 g 70 g 50 g 0,5 g 30 g 25 g 21,48 Kč 8,10 Kč 0,05 Kč 4,90 Kč 11,36 Kč 0,18 Kč 0,13 Kč 2,25 Kč 80 g 1000 g 0,71 Kč 30,63 Kč 30 g 20 g 14,97 Kč 1,80 Kč 350 g 0,5 g 0,5 g 100 g 28,87 Kč 0,14 Kč 0,18 Kč 1,79 Kč 300 g 200 g 100 g 700 g 200 g 15 g 100 g 300 g 0,5 g 0,2 g 20 g 100 g 24,75 Kč 3,58 Kč 5,99 Kč 17,91 Kč 1,78 Kč 0,07 Kč 4,80 Kč 2,97 Kč 0,18 Kč 0,20 Kč 3,98 Kč 4,05 Kč 300 g 500 g 5,37 Kč 17,30 Kč Cena za jednu porci** : 45,28 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 150 min • Příprava masa a základu (cca 120 minut): Kližku odblaníme a maso nakrájíme na kostky o hmotnosti 50 g. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné pravidelné kousky. V kastrole rozpustíme sádlo, vložíme cibuli a restujeme pozvolna do zlaté barvy. Jakmile se stane, že se v nějakém místě cibule připéká, základ lehce zastříkneme vodou, napečené kousky odvaříme a pokračujeme v restování. Máme-li základ zlatavý, přidáme protlak, snížíme příkon a pozvolna jej orestujeme. Délka restování se řídí množstvím připravovaných porcí. Orestovaný protlak je lesklý, odděluje se od tuku. Pak přidáme maso a důkladně je orestujeme. V případě, že připravujeme velký počet porcí, tak nejdříve orestujeme maso, vyjmeme ho a na výpeku připravujeme dál základ. Orestované maso posypeme mletou paprikou a dále důkladně orestujeme. Teprve poté základ zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, strouhaným česnekem a drceným kmínem. Guláš přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Během dušení maso občas zamícháme a doplníme tekutinu. Měkké maso vyjmeme kovovým podběrákem. • Dohotovení omáčky (cca 20 minut): Tekutinu se základem vyrestujeme na tuk ( odvaříme všechnu tekutinu, na dně kastrolu je jen tuk a dotmava vyrestovaná zelenina), snížíme příkon, vše zasypeme moukou a opět pozvolna restujeme, dokud se mouka neorestuje dozlatova. Poté vše zalijeme vývarem, rozšleháme metlou a vaříme asi 10 minut. Nakonec guláš přecedíme, přeložíme do něj maso, dochutíme strouhaným česnekem a překrájenými lístky čerstvé majoránky. • Příprava cibulky (cca 10 minut): Oloupanou cibuli nakrájíme na nářezovém stroji na tenká kolečka, která postupně smažíme v oleji do nazlátlé barvy. Usmaženou cibulku vyjmeme kovovým podběráčkem a necháme ji na papírové kuchyňské utěrce odkapat. Cibulka je zlatavá, sladká a křupavá. • Příprava uzeného bůčku (cca 60 minut): Omytý a osušený bůček vložíme do vroucí osolené vody s oloupanou, překrájenou cibulí a kořením. Vaříme doměkka, pak bůček vyjmeme a necháme vychladnout. • Příprava těsta (15 minut): Vychladlý bůček a housky nakrájíme na kostičky o velikosti 1 cm. Slaninu nakrájíme na kostičky o velikosti 5 mm. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a na roztavené slanině ji orestujeme dosklovata. Pak přidáme nakrájený bůček a vše ještě krátce orestujeme a směs necháme zchladnout. Pak do misky vyklepneme vejce, přilijeme 2/3 mléka, přidáme hrubou mouku, ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem a metlou vymícháme hladké těstíčko. Otrhané lístky petržele překrájíme na malé kousky a smícháme ji s kostičkami housky, které lehce smícháme s orestovaným uzeným masem. Nakonec přidáme ochucené těstíčko a směs lehkým obracením smícháme. Zmáčkneme-li v ruce kousek těsta, musí držet pohromadě, nesmí být suché. V případě potřeby můžeme těsto pokropit zbylým mlékem, zlehka promíchat a nechat vsáknout. Špekové knedlíky zaděláváme vždy ručně, ne ve stroji. • Tvarování knedlíků (cca 15 minut): Těsto rozdělíme na kusy o hmotnosti 60 g, rukama lehce namočenýma ve vodě z nich vytvarujeme koule, které musíme řádně utáhnout, jinak se knedlíky při vaření rozpadnou. • Vaření knedlíků (cca 15 minut): Knedlíky vaříme na páře asi 15 minut. Po uvaření je potíráme rozpuštěným vepřovým sádlem. Při servírování je můžeme překrojit na poloviny. • Servírování: Na levou stranu teplého talíře přeložíme napařené špekové knedlíky, na pravou stranu servírujeme guláš. Knedlíky doplníme smaženou cibulkou, guláš lístky čerstvé majoránky. VE VELKOOBCHODNÍM STŘEDISKU HRADEC KRÁLOVÉ V NABÍDCE BAL.: 60× 60 g, 60 g Hovězí kližka 154,90178,14* kategorie skotu: býk kuchyňská úprava původ: Česká republika baleno v ochranné atmosféře cena za 1 kg Uzený bok bez kosti 60 82,5094,88* 100 kg hotového výrobku je vyrobeno z min. 60 kg vepřového boku bal.: cca 1 kg, cena za 1 kg 1,101,27* Houska nebalená bal.: 60× 43 g, 43 g cena za 1 ks od archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Název položky 15 cF1606_01-16.indd 15 11.02.16 9:54