Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Čerstvé potraviny

Platnost od 24.2 .2016 do 8.3 .2016


Čerstvé potraviny - strana 2



















































     

Čerstvé potraviny - strana 2

JAKÉ BALENÍ MASA ZVOLIT? Výhody a nevýhody volně loženého a baleného masa NEBALENÉ MASO • čerstvost – dodáno krátce po bourání • šetrnější k udržení šťávy v mase • ušetření času na vybalování • tradiční zejména pro institucionální gastronomii a pro zařízení, která pracují s menším počtem položek ve větších objemech • velmi důležitý ekologický aspekt – nezatěžuje přírodní prostředí produkcí obalů • dodavateli nebaleného masa s vysokým důrazem na čerstvost jsou obvykle lokální producenti – podpora místních zdrojů • (ne)vyzrálost v případě hovězího masa • velmi rychlé mikrobiální procesy a s nimi související krátká doba spotřeby (2–3 dny) • nutnost rychle otáčet zásoby a pružně objednávat BALENÉ MASO • možnost zrání masa nejen po porážce, ale také dále po celou dobu zabalení, ať už ve vakuu či ochranné atmosféře • podstatně delší záruční lhůta (8 a více dní) dle druhu masa a balení • tradiční použití spíše pro gastronomii, kde se mohou vyskytnout výkyvy v poptávce nejen objemové, ale také sortimentní, a z toho vyplývající nutnost držet větší zásoby většího počtu položek 2 cF1606_01-16.indd 2 • uvolňování šťávy z masa • vybalování z obalů očnoost • ekologická náročnost Přehled produktů s aktuálními cenami naleznete na www.makro.cz/sortiment 3 09.02.16 11:04