Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Velikonoční delikatesy

Platnost od 9.3 .2016 do 5.4 .2016


Velikonoční delikatesy - strana 13



















































     

Velikonoční delikatesy - strana 13

Sýry a másla Máslo S. Ilario Beránek • pařený uzený sýr • původ: Slovensko • bal.: 280 g • cena za 280 g • původ: Itálie • bal.: 250 g • cena za 250 g • další akční cena také na: bal.: 1 kg 59,90 68, 31,90 36, 89* 69* PPELLATI ‡A D’ORIGINE OTÉGÉE ‡ PR ON Cantorel Sélection de France • italské máslo s černými lanýži • původ: Itálie • bal.: 80 g • cena za 80 g • výběr francouzských sýrů: Fourme d’Ambert A. O. P., Petit Cantal Jeune A. O. P., Saint Nectar A. O. P., Tomme Noire de Pyrénées A. O. P., Le Brebis A. O. P. • původ: Francie • bal.: 300 g • cena za 1 bal. 134,90 155, 188,90 217, Crema di Burro con Tartufo Nero 14* 24* TO NEJLEPŠÍ ZE SLOVENSKA Kromě brynzy je Slovensko vyhlášené především pařenými sýry: ne náhodou se v rejstříku chráněných zeměpisných označení ocitly čtyři z nich: Zázrivský a Oravský korbáčik, Slovenský oštiepok a Slovenská parenica. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Pařené sýry se u našich východních sousedů dosud často vyrábějí v malých provozech s atmosférou domácí výroby, které dodržují původní postupy zpracování, takže se sýry mohou pyšnit tím, že za jejich vznikem stojí práce lidských rukou. Tradicí slovenského “sýrařského folklóru” je také tzv. figurální sýrařství, kdy se výrobky tvarují do rozličných forem nebo tvarů – srdcí, válečků, květin, oveček, koz či kamzíků – kvalitní a lahodné slovenské pařené sýry se však budou na velikonoční tabuli vyjímat v jakémkoli tvaru. Hodí se k přímé spotřebě – chutnají s pečivem a zeleninou (rajčata, okurky, paprika), lze je přidat do pestré palety studených pokrmů (saláty, sendviče, jednohubky, obložené mísy s dalšími druhy sýrů, uzeninami a zeleninou) a poslouží i jako občerstvení k vínu – ideálním doplňkem je Pálava. 13 cE1607_12-21.indd 13 2/23/16 10:48 AM