Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Velikonoční delikatesy

Platnost od 9.3 .2016 do 5.4 .2016


Velikonoční delikatesy - strana 4



















































     

Velikonoční delikatesy - strana 4

C h laz ené r y b y a plody moř e ČERSTVĚ ULOVENÉ PRO VAŠE SPECIÁLNÍ PŘÍLEŽITOSTI – VELICE JEMNÉ MASO, TÉMĚŘ BEZ KOSTÍ – VOLNĚ LOVENÁ MOŘSKÁ RYBA – CHUTÍ PŘIPOMÍNÁ HUMRA Ďas mořský bez hlavy Jazyk mořský • lat.: Lophius piscatorius • vel.: 1–4 kg/ks • původ: Dánsko, lov • cena za 1 kg • lat.: Solea solea • vel.: 200–600 g/ks • původ: Nizozemsko, Francie, lov • cena za 1 kg 649,00 746, 529,00 608, 35* 35* Krab kamčatský části – vařené • lat.: Paralithodes camtschaticus • vel.: 0,9–1,3 kg/ks • původ: Norsko, lov • cca 80 % masa • cena za 1 kg 1 199,00 1 378, 85* Rejnok dvouskv dvouskvrnný k rnný ý křídla bez kůže • lat lat.:: Raja naevus • vel.: 400+ g/ks • původ: Francie, lov • cena za 1 kg 379,00 435, 85* Tatarák z mořských řas • příchutě: Mexiko, Nové Dillí, Tokio • cena za 90 g 159,00 182, 85* OŘECHOVÉ HŘEBENATKY archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Hřebenatky jsou mušle, které se získávají vylovením z mořské vody. Nejznámější z nich je mušle svatého Jakuba, která má křehké a jemné maso s vynikající chutí připomínající ořechy. Z něj lze mnoha způsoby připravit výjimečný sváteční pokrm. Nejčastěji se maso vyjme a smíchá se s kořením, máslem a dalšími přísadami. Vše se vloží zpět do lastury a zapeče se. Vynikající jsou mušle grilované nebo orestované na másle. Obalené v mouce se smaží nebo krátce vaří a podávají se v lastuře se smetanovou omáčkou. Při přípravě je důležité dodržet krátkou dobu tepelné úpravy, jinak bude maso tuhé. Konzumují se také v syrovém stavu, nejčastěji jako součást sushi, nebo samostatně zakápnuté citronem, případně tabaskem. 4 cE1607_01-11.indd 4 Hřebenatka labradorská • lat.: Placopecten megallanicus • vel.: 20–40 ks/kg • původ: USA, lov • cena za 250 g 329,00 378, 35* V E L I K O N O Č N Í D E L I K AT E S Y 2/24/16 6:39 PM