Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Čerstvé potraviny - leták

Platnost od 9.3 .2016 do 22.3 .2016


Čerstvé potraviny - leták - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - leták - strana 15

Pečená jehněčí plec s kopřivovou nádivkou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Maso: Jehněčí plec bez kosti Šalotka Olej slunečnicový Sůl kamenná Pepř černý, mletý Česnek čerstvý, český Šťáva: Horeca Select Pepř černý, celý Máslo 82 % Drůbeží vývar, vlastní výroba Sůl kamenná Kopřivová nádivka: Kopřivy čerstvé Žemle Mléko 1,5 % Smetana ke šlehání 31 % Vejce Máslo 82 % Sůl kamenná Horeca Select Muškátový oříšek Horeca Select Cibule žlutá Anglická slanina Kopřivy: Kopřivy čerstvé Česnek čerstvý, český Máslo 82 % Sůl kamenná 2000 g 200 g 100 g 8 g 0,5 g 35 g 430,00 Kč 7,18 Kč 2,79 Kč 0,04 Kč 0,20 Kč 4,55 Kč 0,5 g 100 g 500 g 1 g 0,18 Kč 9,16 Kč 12,96 Kč 0,01 Kč 200 g 500 g 100 g 150 g 250 g 200 g 10 g 1 g 150 g 200 g 69,90 Kč 12,79 Kč 0,92 Kč 8,83 Kč 12,25 Kč 18,32 Kč 0,04 Kč 1,00 Kč 2,68 Kč 17,60 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 2 h 30 min • Příprava jehněčí plece (cca 120 minut): Jehněčí plec zbavíme blan, osolíme, opepříme, potřeme nastrouhaným česnekem a zdrezírujeme potravinářským motouzem do pěkného pravidelného tvaru. Takto připravenou plec opečeme na pánvi na oleji ze všech stran. Opečenou plec vyjmeme a na výpeku orestujeme nakrájenou šalotku dozlatova. Šalotku přendáme do pekáče, přidáme opečenou plec, mírně podlijeme vodou a vše vložíme do trouby předem předehřáté na 170 °C. Pečeme doměkka, zpočátku přiklopené. Během pečení maso podléváme vodou a dle potřeby obracíme. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho a výpek přelijeme do kastrůlku na přípravu šťávy. • Příprava šťávy (cca 25 minut): Z výpeku odvaříme veškerou tekutinu. Za stáleho míchaní 800 g 279,60 Kč a občasného zastříknutím vody výpek vyrestujeme (bílkoviny) na tuk do zlatavé barvy (kdo 15 g 1,95 Kč chce, může v tuto chvíli zaprášit lehce hladkou moukou), zalijeme připraveným drůbežím vý100 g 9,16 Kč varem, zredukujeme a přecedíme. Těsně před servírováním postupně vmícháváme kostičky 2 g 0,01 Kč vychlazeného másla. Tím šťávu zjemníme a lehce zahustíme. Šťávu dochutíme dle potřeby archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static solí a čerstvě mletým pepřem. Cena za jednu porci : • Příprava kopřivové nádivky (cca 45 minut): Žemli nakrájíme na kostky (2,5 cm), vložíme do trouby a zapečeme do zlatova. Poté kostky žemle zvlhčíme mlékem a smetanou. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a zlehka orestujeme na části másla. Přidáme na kostky nakrájenou anglickou slaninu, opět orestujeme a poté smícháme s připravenou navhlčenou žemlí. Z kopřiv otrháme listy, důkladně je omyjeme, překrájíme a přidáme do misky k žemli. Vše lehce promícháme. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme do pěny společně s máslem a nastrouhaným muškátovým oříškem, poté lehce vmícháme do žemlové směsi. Z bílků vyšleháme pevný sníh, který ochutíme solí, a opět lehce smícháme se směsí. Hotovou nádivku vložíme do vymaštěného pekáče, pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 30 minut. Délka pečení závisí na výšce připravované nádivky. Správně upečená nádivka je propečená a na povrchu zlatavá. Po vychladnutí ji krájíme na požadované porce. • Příprava přílohy – kopřiv (cca 8 minut): Z kopřiv otrháme listy, důkladně je omyjeme a necháme okapat. Na rozpuštěném másle zpěníme na plátky nakrájený česnek a přidáme kopřivy, osolíme, a rychle prohodíme spolu s česnekovým máslem. Takto připravené kopřivy ihned servírujeme na talíř. • Servírování: Na nahřátý talíř položíme nejprve rozpečenou nádivku. Tu doplníme čerstvě připravenými kopřivami. Následně vše lehce podlijeme šťávou a na to položíme dva plátky jehněčí plece. 90,21 Kč MRAŽENÉ 215,00247,25* Jehněčí plec bez kosti původ: Nový Zéland vakuově baleno cena za 1 kg 25,9029,79* Cibule šalotka kulatá vel.: příčný průměr 30+ mm bal.: síť 500 g cena za 500 g 89,90103,39* Česnek bílý vel.: příčný průměr 50+ mm bal.: síť 5 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Název položky 15 cF1607_01-16.indd 15 24.02.16 17:00