Aktuálníletáky.cz   

Bauhaus leták : Katalog Grily Kingstone 2016

Platnost od 7.3 .2016 do 31.8 .2016


Katalog Grily Kingstone 2016 - strana 5



















































     

Katalog Grily Kingstone 2016 - strana 5

Medailony Gambazamba vu Suroviny pro přípra ři filé; nakrájené na čty 8  00g hovězího nky stejně velké medailo tiger prawns) k ac (bl y vet kre 4  obří y 8  plátků slanin ch fazolí 1  sáček zelený ené nebo čerstvé) raz zm e oc (hlub é ory, omyté, nakrájen 2  sladké bramb tky plá na cca 1 cm silné s kořice illi prášek c hilli vločky nebo ch p epř a sůl z mlýnku ř epkový olej chilli olej k ořeněný olej, např. (pro 4 osoby) Příprava - Fazole oblanšírujeme (povaříme cca 4 minuty ve vroucí vodě, prudce zchladíme v ledové vodě). Vždy 8 – 10 kusů svážeme s jedním plátkem slaniny - K revet y potřeme kořeněným oleje m; plátk y sladk ých brambor pomažeme řepkovým olejem a decentně okořeníme skořicí, chilli kořením, pepřem a solí - Gril připravíme se 2 teplotními zóna mi (dřevěné uhlí jen pod polovinou ploch y roštu) Příprava Medailony ogrilujeme po jedné straně při vysoké teplotě a otočíme, jakmile jdou lehce od roštu. Fazole pravidelně obracíme nad řeřavými uhlíky, až bude slanina kolem dokola křupavá a poté je odsuneme do nepřímé zóny. Medailony položíme nad nepřímý žár, když jde i druhá strana snadno oddělit od roštu. Krevety a plátky brambor položíme nad přímý žár, grilujeme při uzavřeném poklopu (asi 1 minutu po každé straně). Dále doděláváme nad nepřímým žárem. Při tom uzavřeme poklop grilu a přívod vzduchu. Jakmile mají medailony teplotu jádra asi 58 °C (použijeme zapichovací teploměr), servírujeme na předehřátých talířích. Krevety potřeme na medailonech a obložíme 1 vločkou citron ového másla. Dokola nařasíme fazole a sladké brambory. c itronové máslo Burger Velký kluk Suroviny pro přípraetévu ml kg hovězí sekané; na 1  ,5 nahrubo e jemné hořčice 2  polévkové lžíc 6  g pepře 1  5 g soli 550) 4  50 g mouky (T ho margarínu né ště pu roz g 2 6  1  /4 l mléka 1  /4 l vody 2  2 g cukru 1  2 g soli ic ½  kostky kvasn ce vej 1  s ezamová semínka (pro 4 osoby, 10 burgerů) Příprava burgeru Hořčici a koření dobře smícháme s mletým masem. Vytvarujeme bochánky po 150 g a stlačíme je naplocho do tloušťky cca 1,5 cm (ideální je zde lis na hamburgery KINGSTONE Patty). Grilujeme pod poklopem nad přímým i nepřímým žárem (např. u kotlového grilu naložte jen na polovinu roštu na uhlí). Placičky zprudka ogrilujeme při vysoké teplotě, až jdou lehce od roštu, poté obrátíme. Potom přesuneme do oblasti nepřímého žáru a necháme zatáhnout. Placičky smí být uvnitř lehce růžové. Krátce před obložením housky na ně příp. položíme plátek čedaru. Příprava burgerových housek Smícháme mléko s vodou, trochu zahřejeme a v tom rozpustíme kvasnice. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl. Zakvedláme vejce a k předešlému přidáme asi polovinu. Přidáme směs mléka s vodou a dobře propracujeme. Přidáme margarín a dále hněteme, až se již těsto nelepí na mísu. Mísu zakryjeme, těsto necháme asi 30 minut kynout. Poté vytvarujeme do roličky, rozdělíme na 10 stejně velkých kousků a vyválíme do bochánků. Položíme na rošt s pečicím papírem a zploštíme. Ještě jednou necháme kynout 15 minut. Pečicí troubu předehřejeme na 200 °C shora i zdola. Zbylé vajíčko zamícháme s troškou mléka a housky tím potřeme, posypeme sezamem a pečeme asi 15 minut - až vzejdou a jsou zlatohnědé. Housky obložíme burgery a např. salátem, okurkami, rajčaty a barbecue omáčkou. Ryba na grilu Piet Suroviny pro přípravu 8  00 g filet z lososa s kůží nebo 4  malí vykuchaní pstruzi p říp. trochu mouky 1  limeta č erstvý kopr č erstvý estragon p epř a sůl z mlýnku ků 1  6 - 20 středně silných ston tu chřes ½  šálku olivového oleje ½  šálku sójové omáčky c hilli vločky (ne příliš ostré) (pro 4 osoby) Příprava na prkén ku Cedrové prkénko na máčíme vodou asi 30 minut. Filety z lososa s kůží, okořeníme pe položíme na stranu přem / solí a obložím e koprem, estragonem a plátky limetky. Prkénko předehřejem e nad přímým žárem a lososa na ně polož Prkénko necháme lež íme stranou s kůží. et při zavřeném poklo pu nad přímým žárem strana praskat a doutn , až začne spodní at. Rybu necháme dodě lávat v oblasti nepřímé ho žáru tak dlouho, až objevují bílkoviny. Tlu se na povrchu sté kousky dodělávám e při cca 150 °C, tenčí při 170 °C - 180 °C. Příprava na opékači ryb Ze ps truhů odstran íme v případě potře by tučné břišní lalok okořeníme pepřem y. Uvnitř a solí a naplníme plá tky limetk y, koprem Kůži tence zapudruj a estragonem. eme moukou. Griluj eme dokřupava z ob středním přímém žár ou stran při u. Doděláváme při zavřeném poklopu minut v oblas ti nepří ješ tě několik mého žáru podle toh o, jak sklovitá má ryb a bý t. Chřestové svazečky Svazeček sešpendlím e z 5 výhonků chřest u pomocí 2 dřevěných jedné 4 - 5 cm pod špejlí: hlavičkou a druhé 4 - 5 cm nad spodním Svazečky potřeme sój koncem. ovou omáčkou, poté olivovým olejem. Na grilujeme z každé str přímém žáru any 3 - 5 minut. Pře d servírováním posyp a chilli vločkami. Os eme pepřem olíme jen decentně .