Aktuálníletáky.cz   

Tesco leták - aktuální leták na tento týden + příští týden : Velikonoce - delikatesy

Platnost od 9.3 .2016 do 28.3 .2016


Velikonoce - delikatesy - strana 2



















































     

Velikonoce - delikatesy - strana 2

Provoňte si domov velikonoční hostinou Připravte si chutná jehněčí žebírka Přemýšlíte nad jarním receptem, kterým ostatní mile překvapíte? Jehněčí žebírka na rozmarýnu jsou přesně to, co hledáte. Co budete potřebovat? NA 4 PORCE: • 2,5 kg jehněčích žeber • snítka čerstvého rozmarýnu • sůl • bílý pepř • 300 g krájené cibule • 2 lžíce drceného česneku • 4 lžíce oleje • 500 g listového špenátu • 80 g parmezánu2 • 350 g xxxxxxxxxxxx brambor • 1 vejce • 200 g polohrubé Dodavatelé: mouky 2 2D_Deli_Easter_CR_3K.indd 2 POSTUP: Je opravdu jednoduchý. Pekáč vymažeme olejem, poklademe žebírka, navrch rozetřeme drcený česnek, přidáme čerstvý rozmarýn, osolíme, opepříme. Pečeme v troubě na 140 °C asi 1 hodinu 20 minut. Žebírka podávejte například s čerstvě podušeným špenátem, který si připravíte během chviličky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme špenát bez stonků a necháme dusit 5 minut. Pak okořeníme solí a česnekem a necháme pod pokličkou dalších 5 minut. Podušený špenát ozdobíme šupinkami parmezánu. K  žebírkům se špenátem jsou nejlepší grilované brambory nebo bramborové placičky, které zvládnete přichystat během chviličky. Stačí smíchat uvařené a nastrouhané brambory s vajíčkem a moukou a  vypracovat těsto. Pokud se těsto lepí, přidáváme mouku. Nakonec vyválíme placku cca  3 mm silnou, ze které vykrajujeme kolečka, která pak pečeme v rozpáleném oleji doplatí zlatova. Ceny na této dvoustraně od 9. 3.Přebytečdo 28. 3. 2016. ný olej vysušíme papírovými ubrousky. Ceny na tejto dvojstrane platia od 9. 3. do 28. 3. 2016 s výnimkou obmedzenej platnosti pri vybraných produktoch. 26.02.16 10:32