Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure - libové maso

Platnost od 23.3 .2016 do 19.4 .2016


Epikure - libové maso - strana 13



















































     

Epikure - libové maso - strana 13

HORKÁ I STUDENÁ DELIKATESA Artyčoky se hodí jako předkrm i hlavní jídlo, např. ve formě nejrůznějších plněných variací. Středomořské odrůdy se nejčastěji podávají se strouhankou, bylinkami, rajčaty a chilli nebo olivami. Po zapečení v troubě s olivovým olejem a čerstvě na- AKČNÍ CENA JE PLATNÁ V OBDOBÍ 23. 3. – 5. 4. 2016 strouhaným parmazánem si přijdou na své chuťové buňky i  oči. Na talíři se artyčoky vyjímají také smažené a grilované nebo jako ragú. Smažené stačí dochutit trochou soli, citronovou šťávou, vysoce kvalitním olivovým olejem a bylinkami. Skutečnou delikatesou jsou lístky artyčoku podávané s  různými dipy a  kyselými zálivkami. Masitá část listu se ponoří do dipu a poté vycucne. Také jemné, mladé artyčoky si lze vychutnat máčené, pokapané citronem nebo plněné. AKČNÍ CENA JE PLATNÁ V OBDOBÍ 23. 3. – 5. 4. 2016 Mrkev barevná • barvy: žlutá žlutá, fialová • bal.: sáček 1 kg • cena za 1 kg 25,90 29, 79* AKČNÍ CENA JE PLATNÁ V OBDOBÍ 23. 3. – 5. 4. 2016 Kedlubna K edl dlub b na s natí Artyčok Artyč yčok ok • bal : svazek 1 ks bal.: svazek • cena za 1 ks l k •b bal.: 1 ks • cena za 1 ks 10,90 12, 29,90 34, 54* AKČNÍ CENA JE PLATNÁ V OBDOBÍ 23. 3. – 5. 4. 2016 39* AKČNÍ CENA JE PLATNÁ V OBDOBÍ 23. 3. – 5. 4. 2016 Hrášek cukrový Chřest zelený baby • bal.: sáček 150 g • cena za 150 g • bal.: tácek 200 g • cena za 200 g 35,90 41, 69,90 80, 29* 39* archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH ní zbarvení. Podle lomu snadno zjistíte čerstvost – potíže s ulomením stonku nejsou dobré znamení. Ostnaté špičky listů odstřihněte nůžkami a horní část hlavičky odřízněte velkým nožem. Takto upravené artyčoky ihned uložte do citronové vody, aby na vzduchu nezhnědly  (4). Nejedlé „vousy“ se dají vydlabat lžící, případně vykrajovátkem na jádřince. Kompletní nabídka na www.makro.cz/sortiment v kategorii Zelenina fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1608_08-13.indd 13 tw i tte r. c o m / m a k ro cr 13 3/9/16 1:13 PM