Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure - libové maso

Platnost od 23.3 .2016 do 19.4 .2016


Epikure - libové maso - strana 18



















































     

Epikure - libové maso - strana 18

Vín o & d e stilá ty SPRÁVNÝ START Vhodně zvolený aperitiv podpoří chuťové zážitky během velikonočního hodování a pomůže zmírnit případné následky. O svědčenými aperitivy jsou vermuty a bittery, v nichž se snoubí chutě ovoce, bylin a  koření a  je pro ně typická nahořklá chuť. Na úvod hostiny nejenže podpoří chuť k  jídlu, ale zároveň aktivují tvorbu žaludečních šťáv, které se s  následujícím jídlem snáze vypořádají. Oba aperitivy lze podávat samostatně, výborně se však hodí i na přípravu míchaných nápojů. Martini podávejte vždy vychlazeyc ch hllaz lazze né přímo na led. Suchý vermut dobře doplní oliva, případně plátek citronu přes okraj sklenky  – nižší se silným dnem nebo menší sklenice na bílé víno. IKONICKÉ ITALSKÉ VERMUTY Nejprodávanější italský vermut Martini dal za 150  let existence vzniknout řadě koktejlů – nejslavnější nese jeho jméno a proslavily ho zejména filmy s Jamesem Bondem. Nejstarší Martini Rosso se vyrábí podle tradiční receptury už od roku 18 cE1608_01-24.indb 18 1860, Martini Bianco nedávno oslavilo sté narozeniny – na jejich podmanivé chuti se podílejí aromatické bylinky i  koření. Jemné Martini Rosato uchvátí příchutí hřebíčku, skořice, muškátového oříšku a ovocitých tónů. Aromatické Mar- tini Extra Dry odstartovalo svou slávu se zrodem 20. století. Receptury pomalého mísení kvalitních vín se zhruba 40 přírodními látkami jsou přísně tajné. K  dalším italským ikonickým vermutům patří čtyři druhy hořké Gancie. WWW.EPIKURE.CZ 3/8/16 12:04 PM