Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure - libové maso

Platnost od 23.3 .2016 do 19.4 .2016


Epikure - libové maso - strana 4



















































     

Epikure - libové maso - strana 4

Ma so JEHNĚČÍ VYUŽITÍ V KUCHYNI V  českých kuchyních se jehněčí maso objevuje spíše sporadicky, i  když v  posledních letech se hlásí o  slovo častěji. Ve srovnání s  ostatními evropskými zeměmi je stále dost opomíjené, což je škoda, protože k  jeho přednostem patří vedle kulinářského potenciálu vysoký obsah zdraví prospěšných látek. Je cenným zdrojem železa a  zinku, obsahuje vitamin  D a  vitaminy skupiny B, jež mají kladný vliv na fyzickou vitalitu, posilují zrak, podporují správnou funkci mozku a tvorbu červených krvinek. Samotnému vaření předcházejí důležité kroky, které ovlivňují výslednou chuť i konzistenci masa, a to odstranění povrchového tuku, všech blan a šlach. Doba úpravy závisí na velikosti a  stáří masa  – u mladého jehněčího o váze dvou kilogramů může stačit i  pouhá hodina pečení. Vhodná je například kýta, na níž se nechává kost nebo její část, díky čemuž má výraznější chuť a zůstane šťavnatá. K pečení se hodí také ramínko, hřbet a plec – tu lze rovněž pozvolna dusit, připravit z ní závitky nebo namlít a  využít na přípravu burgerů či masových kuliček. K  minut- Ztělesněním jara na talíři lííři ř je jehněčí hřbet či kýta v  bylinkové krustě. Příprava je jednoduchá, stačí rozmixovat toastový chléb, česnek, tymián, rozmarýn, petržel a  trochu olivového oleje. Upečené maso potřeme hořčicí, obalíme v  bylinkové směsi a  necháme krátce zapéct. kové úpravě a  grilování nejlépe poslouží křehké maso ze svíčkové a  hřbetu. KOMBINACE CHUTÍ archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU MRAŽENÉ Jehněčí kýta bez kosti Jehněčí kolínko Jehněčí kotletky • původ: Nový Zéland • vakuově baleno • bal.: cca 1,5 kg • cena za 1 kg • zadní • původ: Nový Zéland • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Nový Zéland • bal.: 1 kg (IQF) • cena za 1 kg 339,00 389, 279,00 320, 319,00 366, 85* 85* 4 cE1608_02-07.indd 4 85* Osobitá chuť jehněčího snese výraznější aromatické koření – klasickou volbou jsou česnek a  rozmarýn, výborně poslouží tymián, šalvěj, petržel, majoránka, máta nebo dobromysl. Příznivci orientálně laděných pokrmů mohou sáhnout po skořici, kurkumě, zázvoru nebo chilli. WWW.EPIKURE.CZ 3/9/16 11:38 AM